Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL

Elena Deacu
Politică / 27 mai 2015

Biroul Politic Naţional va lua decizia finală în data de 10 iunie

Actualizare 20:13 Stroe: Weber şi Nicolai au încălcat statutul

Conducerea vechiului PNL a decis excluderea europarlamentarilor Renate Weber şi Norica Nicolai din partid deoarece au încălcat statutul, decizia finală urmând să fie luată de Biroul Politic Naţional al noii formaţiuni care se va reuni pe 10 iunie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe.

"În cazul celor doi europarlamentari - doamnele Renate Weber şi Norica Nicolai - este vorba de o încălcare a statutului şi urmare a acestui fapt decizia noastră este de a propune viitorului Birou Politic Naţional care se va ţine în data de 10 (iunie - n.r.) sancţionarea şi excluderea celor doi europarlamentari din PNL", a spus Stroe, la Parlament.

El a precizat că este vorba de o măsură politică. "Este o măsură politică, de clarificare a relaţiilor pe care doi europarlamentari încă le mai au cu PNL. Este de notorietate că au aderat şi au susţinut alte platforme politice decât cele din care PNL face parte la nivel naţional şi european", a spus Stroe.

---

Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE.

Potrivit surselor din presă, propunerea de excludere a Noricăi Nicolai şi a Renatei Weber va fi transmisă Biroului Politic Naţional al PNL, care, potrivit noului Statut al formaţiunii rezultate în urma fuziunii, va lua decizia finală în acest caz.

Europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber au decis, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL şi a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, să treacă la grupul ALDE din Parlamentul European.

Conducerea PNL le-a transmis celor două să revină în grupul PPE, la un moment dat existând şi un ultimatum în acest sens.

În urma deciziei europarlamentarelor de a rămâne afiliate la ALDE, conducerea vechiului PNL a stabilit că acestea nu respectă deciziile partidului şi a decis să popună forului de conducere al noului PNL excluderea lor din partid.

Norica Nicolai a spus, miercuri, la Antena 3, că era o decizie previzibilă.

"Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid (...) În sfârşit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat şi în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru şi vicepreşedinte al ALDE", a afirmat Nicolai.

Ea a mai spus că nu a participat la nicio reuniune a PNL.

"Nu am participat la nicio reuniune a PNL şi cred că decizia pe care au luat-o astăzi, după ce ne-au somat să trecem la PPE, şi pe mine, şi pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL şi-o asumă şi pe care eu o respect", a adăugat Norica Nicolai.

De asemenea, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă de decizia partidului, dar că şi-ar fi dorit să aibă o discuţie cu conducerea PNL înainte de a se ajunge la această măsură.

În luna iulie a anului trecut, eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a înscris în grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, din care au făcut parte liberalii români până la decizia partidului de a trece la PPE.

"Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE deoarece în alegerile europarlamentare am candidat sub această siglă, iar eu am obţinut voturile românilor în calitate de candidat al ALDE şi îmi păstrez această poziţie", îşi motiva decizia Norica Nicolai. În reuniunea Delegaţiei permanente a PNL în care s-a luat această decizie, ea s-a abţinut de la vot. Ulterior, ea a criticat în presă această decizie.

În noiembrie 2014, şi europarlamentarul Renate Weber a decis să părăsească Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Norica Nicolai trebuia sa plece din PNL si din politica inca de cand isi lasa nepoata sa voteze in parlament. RUSINE!

    O persoana straina, despre care senatorul liberal Norica Nicolai a declarat ca este nepoata sa, s-a aflat miercuri in plen si a votat o lege aflata pe ordinea de zi a Senatului. Camerele de luat vederi au suprins ca tanara ocupa un fotoliu de parlamentar, cu o cartela de vot in mana.

    Senatorul Norica Nicolai a declarat jurnalistilor ca persoana prezenta in sala nu a votat. „Este o nepoata a mea si cu asta basta! Intra lumea in sala de plen, din punctul meu de vedere nu este nici o problema. Nu va priveste cine este. Imi asum eu raspunderea", a incercat Norica Nicolai sa minimalizeze incidentul. 

    Conform listelor, aceasta persoana a votat in locul unui alt liberal, Serban Stratila, care la randul sau nu a fost prezent in sala. Foarte relaxat Stratila se afla la bufet unde isi bea linistit cafeaua... 

    "Capitoliu" a scapat de doua gaste. 

    1. Este o concluzie a mea si cu asta basta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb