NOU CUTREMUR ÎN ITALIA: Clădiri dărâmate în numeroase locuri din centrul ţării

Internaţional / 30 octombrie 2016

Clădiri dărâmate în numeroase locuri din centrul ţării

Actualizare 13:06 Un spital din Italia este în curs de evacuare, iar un lift s-a prăbuşit la Roma, din cauza seismului

Un spital din Cascia, localitate aflată la circa 10 kilometri de Norcia, este în curs de evacuare după seismul de azi dimineaţă, din centrul Italiei, relatează agenţia La Repubblica, citată de News.ro.

Într-o clădire din Roma, un lift a căzut în gol. Forţele de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului pentru a face verificări. Potrivit primelor informaţii, în ascensor nu se aflau persoane.

(M.I.)

---------

Actualizare 12:09 Primarul din Ussita: "Am văzut infernul"

Mărturiile care vin din localităţile aflate în apropiere de epicentrul seismului de astăzi dimineaţă, din centrul Italiei, sunt cutremurătoare, relatează agenţia La Repubblica, citată de News.ro. Primarul din Usita vorbeşte de un dezastru şi mărturiseşte că a a văzut infernul.

"S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum, este un dezastru, un dezastru. Dormeam în maşină, am văzut infernul", a spus edilul Marco Rinaldi.

"Sunt multe (clădiri - n.r.) prăbuşite, să sperăm că nu este nimeni sub dărâmături:, a spus şi primarul din Acquasanta Terme, Sante Stangoni.

"Sunt relativ liniştit, pentru că sper că eforturile făcute în aceste zile au fost suficiente pentru a salva vieţile oamenilor: centrul a fost evacuat, clădirile din cartierele cu cel mai mare risc au fost declarate nelocuibile", a declarat primarul din Camerino, Gianluca Pasqui, care a vorbit, însă, de noi clădiri prăbuşite în localitate.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

"Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri - n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii", a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci.

(M.I.)

--------

Actualizare 11:06 MAE: Ambasada României la Roma nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară

Ambasada României la Roma nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară, în urma noului cutremur care a avut loc în centrul Italiei, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), trimis redacţiei.

Misiunea diplomatică română a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la urmările cutremurului, precum şi cu privire la existenţa unor persoane de cetăţenie română afectate de acestea, precizează MAE.

"Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35", se arată în comunicat.

Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate, conform sursei citate.

(M.I.)

---------

Un nou seism a zguduit astăzi dimineaţă centrul Italiei, între Norcia, Preci şi Castel Sant'Angelo sul Nera (Umbria), provocând dărâmarea mai multor clădiri, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Potrivit AFP, cutremurul a fost resimţit la Roma.

Institutul american de geologie informează că seismul a avut o magnitudine de 6,6 grade şi a fost resimţit în jurul orei 07:40 (06:40 GMT) la Roma, unde pereţii clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde.

Acest nou seism al cărui epicentru este situat în centrul Italiei, la şase kilometri la nordul de micul oraş Norcia, din provincia Perugia, survine la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 şi 6,1 grade care s-au produs în centrul Italiei.

Un prim seism în această regiune s-a soldat cu aproape 300 de morţi în 24 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb