Noua arhitectură de procesor a companiei Arm, posibil să ajungă la compania Huawei

Companii / 1 aprilie 2021

Noua arhitectură de procesor a companiei Arm, posibil să ajungă la compania Huawei

Compania de proiectare de semiconductori Arm se aşteaptă ca cea mai recentă arhitectură v9 să fie posibil licenţiată către Huawei Technologies Co, aceasta fiind de origine britanică şi, ca atare, neintrând sub incidenţa reglementărilor de export din SUA.

Aceasta ar fi o gură de oxigen pentru Huawei, ale cărei cipuri avansate sunt proiectate în prezent de divizia sa de semiconductori, HiSilicon, pe fondul luptelor sale de a face faţă sancţiunilor comerciale înăsprite ale SUA, care i-au restricţionat accesul la cipuri sofisticate de origine americană.

"În urma unei analize amănunţite, Arm a stabilit că arhitectura Arm v9 nu este supusă Regulamentelor SUA privind administrarea exporturilor", a declarat Ian Smythe, vicepreşedinte de marketing la firma britanică, în cadrul unui eveniment media organizat miercuri la Beijing. El a spus că Arm a comunicat agenţiilor guvernamentale americane competente această evaluare.

Arm vinde modele de procesoare şi licenţiază un set de instrucţiuni - codul care controlează semiconductorii - către companii precum Apple, Samsung Electronics şi Qualcomm. Tehnologia Arm este răspândită în industria smartphone-urilor şi câştigă teren pe alte pieţe, cum ar fi calculatoarele personale şi serverele.

Arhitectura v9, care a fost lansată marţi de Arm, ar putea fi licenţiată către divizia HiSilicon a Huawei, deoarece nu este acoperită de reglementările SUA, a declarat o purtătoare de cuvânt a Arm, pe marginea evenimentului de la Beijing miercuri. Nu se ştie dacă Huawei a trecut la licenţierea arhitecturii v9 a companiei, a spus ea.

Huawei, cu sediul în Shenzhen, nu a răspuns, miercuri, cererilor de a comenta subiectul Într-o reuniune internă recentă, fondatorul şi directorul executiv al Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că compania trebuie să încerce să utilizeze componente "de clasa a treia" pentru a fabrica produse "de primă clasă" pe fondul înăspririi restricţiilor comerciale din SUA.

Operaţiunile de smartphone ale Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, au fost afectate negativ de aceste restricţii, care i-au redus accesul la semiconductori de ultimă generaţie şi au condus la decizia din noiembrie anul trecut de a-şi vinde divizia de telefoane Honor.

Pentru Arm, arhitectura sa v9 reprezintă cea mai mare revizie a tehnologiei sale din aproape un deceniu, cu noi modele care vizează pieţele dominate în prezent de Intel Corp, cel mai mare producător de semiconductori din lume. Compania din Cambridge, Marea Britanie, adaugă capabilităţi pentru a ajuta cipurile să gestioneze învăţarea automată, un puternic subset al tehnologiei de inteligenţă artificială (AI). Funcţiile de securitate suplimentare vor bloca mai mult datele şi codul.

Intel domină pieţele procesoarelor de computer şi server. Dar acea dominaţie scade pe măsură ce clienţii precum Amazon.com îşi proiectează din ce în ce mai mult propriile cipuri, folosind tehnologia Arm. Odată cu lansarea arhitecturii sale v9, Arm încearcă să-şi cimenteze poziţia actuală, oferind în acelaşi timp clienţilor instrumente pentru a concura mai bine cu Intel.

Softbank Group Corp a vândut Arm către Nvidia pentru 40 miliarde USD. Acordul aşteaptă aprobarea de reglementare. Companiile chineze de tehnologie, inclusiv Huawei, au transmis către autorităţile locale de reglementare îngrijorarea puternică cu privire la achiziţia Arm de către Nvidia, potrivit unui raport Bloomberg din octombrie, care citează oameni familiarizaţi cu această chestiune. Principala îngrijorare vine din faptul că Arm ar putea deveni un alt pion în lupta pentru supremaţia tehnologică dintre SUA şi China, iar firma britanică ar putea fi forţată să nu mai livreze clienţilor chinezi, au spus ei, cerând să rămînă în anonimat.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb