Noul administrator special vede listarea Hidroelectrica în 2017

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 31 iulie 2015

Bogdan Stănescu: "Listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă".

Bogdan Stănescu: "Listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă".

Bogdan Stănescu: "Trebuie să vedem cum stă societatea pe propriile picioare, după ce iese din insolvenţă"

Bogdan Stănescu, noul administrator special al Hidroelectrica SA, care este şi directorul direcţiei societăţi comerciale din Ministerul Energiei, vede posibilă listarea companiei în cursul anului 2017, la aproximativ un an distanţă de la ieşirea din insolvenţă.

Domnia sa ne-a declarat: "Trebuie să vedem cum stă societatea pe propriile picioare, după ce iese din insolvenţă. Vom avea manageri şi administratori numiţi în baza ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă. Eu îmi doresc ca societatea să iasă din insolvenţă în primul semestru al anului viitor. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, judecătorii trebuie să soluţioneze toate contestaţiile din dosar".

Reprezentantul Hidroelectrica ne-a precizat că listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă şi a adăugat că autorităţile vor face o nouă analiză asupra momentului oportun pentru un IPO (n.r. ofertă publică iniţială) după ce se închide procedura.

"Azi, datele ne arată că listarea este cea mai bună soluţie pentru companie. Paşii de pregătire a listării pot fi făcuţi şi în insolvenţă", a completat Bogdan Stănescu.

Domnia sa ne-a menţionat că Hidroelectrica se află pe finalul unei reorganizări de succes în insolvenţă, iar schimbarea administratorului special nu reprezintă o ruptură în acest proces: "Măsurile de reorganizare implementate până acum vor avea continuitate. Relaţia mea cu Remus Borza, administratorul judiciar, este sinceră şi corectă. Este normal ca statul să îşi dorească o colaborare strânsă cu administratorul judiciar pentru ca împreună să ducem cu succes societatea în afara insolvenţei. Eu am experienţă în calitate de administrator special la Oltchim, combinat pe care mulţi îl credeau în faliment. Faptul că Oltchim se ţine acum pe propriile picioare şi că dă semne timide de revenire este o dovadă că, dacă o societate este administrată corect, atunci poate sta fără probleme în piaţa pe care activează".

Noul administrator special al Hidroelectrica spune că, în activitatea sa din companie, se va baza pe directori şi specialişti şi că îşi doreşte să facă o evaluare a managerilor pe criterii de performanţă. Bogdan Stănescu şi-a propus să aibă discuţii şi cu toate sindicatele, şi cu directorii din sucursale, ca să asimileze informaţiile necesare administrării companiei cât mai repede.

"Sper să facem o echipă şi să construim ceva împreună, nu să ne arătăm ambiţii şi orgolii care nu duc la nimic bun", a conchis domnia sa.

Acţionarii Hidroelectrica au decis, marţi, înlocuirea lui Gabriel Dumitraşcu din funcţia de administrator special al companiei, aşa cum a anunţat ziarul BURSA în exclusivitate, în ediţia din 11 iunie.

Ideea listării Hidroelectrica în insolvenţă a fost lansată în primăvară de administratorul judiciar Remus Borza, deşi compania nu a scăpat de emoţiile luptei în justiţie cu "băieţii deştepţi" din energie. Iniţial, domnia sa estima ieşirea din insolvenţă în primul semestru al acestui an, dar termenele de judecată din dosare i-au dat planurile peste cap. Domnul Borza nu a ascuns faptul să îşi doreşte listarea chiar şi în insolvenţă, dacă Hidroelectrica nu finalizează procedura până în mai anul viitor, în ciuda faptului că şeful Executivului, Victor Ponta, a exclus această variantă şi că mulţi analişti au avertizat că ideea este păguboasă, în ciuda rezultatelor financiare foarte bune ale companiei.

Societatea a înregistrat, în primul semestru, un profit de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut, când societatea a avut un profit de 510 milioane lei, potrivit datelor publicate de administratorul judiciar. Şi cifra de afaceri aferentă primelor şase luni din 2015 a fost mai mare cu aproape 300 milioane lei comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv de 1,851 miliarde lei faţă de 1,554 miliarde lei. Creşterea cifrei de afaceri s-a datorat unei producţii mai mari înregistrate de companie în prima jumătate a anului 2015, când a produs 9,6 TWh, cu 1,1 TWh mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Administratorul judiciar a mai anunţat că, în data de 20 iunie 2015, a fost achitată ultima tranşă din cele 24 aferente masei credale, Hidroelectrica fiind singura societate în insolvenţă din ţară care şi-a plătit datoriile la valoarea nominală. Compania a achitat 3,817 miliarde lei din totalul celor 4,313 miliarde lei înscrise la masa credală, suma de 496 milioane lei rămasă în continuare de achitat fiind reprezentată de rate aferente creditelor şi liniilor de credit ce au scadenţă până în 15.09.2021.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Stimate domnule Administrator,

    faptul ca astazi dumneavoastra sunteti de parere ca Oltchim se tine pe picioare este foarte laudabila. Daca insa ati discuta cu un bancher s-ar putea sa aveti probleme in a va mentine aceasta opinie. "Eu am experienţă în calitate de administrator special la Oltchim, combinat pe care mulţi îl credeau în faliment. Faptul că Oltchim se ţine acum pe propriile picioare şi că dă semne timide de revenire este o dovadă că, dacă o societate este administrată corect, atunci poate sta fără probleme în piaţa pe care activează". Insa daca tinem cont ca domnii Ponta, Georgescu, Chitoiu chiar si cand au semnat Memorandumul din 23 August 2012 nici macar nu au avut bunul simt sa-l citeasca atunci ppinia este scuzabila. Daca vreti sa va dau un pont vedeti ca micsorarea capitalului nu a fost efectuata cu aprobarea actionarilor in anul 2007 de aceea in continuare capitalul social are valoarea de aprox. 300 milioane de lei. Daca nu ma credeti vedeti raportul asupra cauzelor insolventei intocmit de catre domnul Piperea si veti observa ca decizia de micsoara a fost ce e drept luata nu de AGEA ci de tribunaul VRANCEA :-):-):)  

    1. Bineinteles ... am citit prima pagina sa nu gresesc raportul si am semnat pe ultima acolo unde semneaza baietii destepti ca mine.

      Un personaj tipic lui Caragiale dar mai modern, costum de ginerica pentru societatile unde este numit de partid. Vorbeste frumos dar nu spune nimic, isi da cu parerea dar habar are. Nu are ceas dar are un pix cu ceas detonator pentru problemele care vor fi rezolvate "din pix" sau creion colorat ca cei ce au taiat din harta Romaniei Mari. Ce mai poti zice la inceput de drum cand bulibasa l spune"în activitatea sa din companie, se va baza pe directori şi specialişti şi că îşi doreşte să facă o evaluare a managerilor pe criterii de performanţă. Bogdan Stănescu şi-a propus să aibă discuţii şi cu toate sindicatele, şi cu directorii din sucursale, ca să asimileze informaţiile necesare administrării companiei cât mai repede. " Va fi un succes mai mare ca la Oltchim . Biroul e plin de hartii de semnat. Seamana cu Musetescu . Probabil ca daca ii luam ochelarii listarea din 2017 a Hidroelectica nu se mai vede dar cand revine Oltchimul la tranzactionare daca merge deja pe propriile picioare ? Acum daca tot a scos porumbelul despre date poate ni le arata si noua pe cele care spun ca listarea e cea mai buna solutie ! 

      Romania o tara fara manageri ? In ultimii sa zicem 10 ani exista vreo numire de manageri de catre politicieni care a avut rezultate ? Numai ciocli ca ursache care au praduit si pus pe butuci ce a mai ramas dupa zeci de ani de spoliere si capusare. 

      Chitoiu ... unde este chitoiu ? 

      Bijuteria coroanei !

      Oltchim - o actiune de poveste ! 

    EBITDA de 65% din cifra de afaceri este anormal pentru o companie care nu are un produs revoluționar de genul primei generatii de iPhone, sau primul OZN. Energia electrică nu este un produs revoluționar. Dacă rezultatele sunt reale, înseamnă că multe costuri au fost amânate și există riscuri despre care nu se vorbește.

    1. Atat Hidroelectrica cat si Oltchim nu aveau voie sa fie in insolventa dar cei doi sunt baieti descurcareti.

       

    Privindu-i fata acestui nou administrator nu pot sa spun decat ca e un mielusel, nu foarte inteligent, care va juca dupa cum i se canta. Deci nefiind un om foarte inteligent nu va putea "intoarce" baietii destepti dupa interesul companiei, deasemenea nu este nici vreun om puternic, determinat in ceea ce face.

    RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

    Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat : 

    T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821 

    5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014 

    La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza: 

    Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro: 

    Participatie RCS-RDS 1,509 

    Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574 

    Clienti in avans interni si externi 478 

    Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354 

    Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699 

    Bugetul de stat 7,334 

    Bugetul local 1,542 

    TOTAL DATORII 50,340 

    Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare 

    pag 81 din 315 Plan_Reorganizare_Oltchim. 

    DECIDE:

    Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ): 

    #28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A. 

    CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA: Art.36, Art. 37 si Art.42, 

    Art38. 

    Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel: 

    1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii; 

    2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii; 

    3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii. 

    REGULAMENTUL DE SALARIZARE: 

    Art. 37. 

    Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii. 

    Art. 38. 

    Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori. 

    Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate. 

    Art. 39 

    Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau ne 

    plata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. 

    Ceea ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra: 

    ".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului." 

    SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati: 

    1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    2. 34.212 lei pentru o vechime intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    3. 51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE. (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013) 

    SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

    1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    2. 34.212 lei pentru o vechime intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    3. 51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA 

    Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator; 

    Art. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa. 

    Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 

    b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale; 

    Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment. 

    Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment. UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM????? 

    CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA: Art.36, Art. 37 si Art.42, 

    Art38. 

    Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel: 

    1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii; 

    2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii; 

    3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii. 

    REGULAMENTUL DE SALARIZARE: 

    Art. 37. 

    Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii. 

    Art. 38. 

    Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori. 

    Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate. 

    Art. 39 

    Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. 

    Ceea ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra: 

    ".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului." 

    CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

    M. Drepturi si obligatii generale ale partilor 

    1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi: 

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa; 

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile 

    4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii: 

    a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii; 

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decu_rg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege; 

    c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decu_rg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca; 

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate; 

    g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege; 

    i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor. 

    SC OLTCHIM SA RM VALCEA

    5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014

    La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza: 

    Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro 

    Participatie RCS-RDS 1,509 

    Dobanzi Credite Banci 5,850 

    Furnizori interni si externi 21,574 

    Clienti in avans interni si externi 478 

    Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354 

    Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699 

    Bugetul de stat 7,334 

    Bugetul local 1,542 

    TOTAL DATORII 50,340 

    Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare 

    Page 81 of 315

    link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB) 

    Dumneavostra domnule Stanescu dupa ce ati constatat cadru legal de achitare salarii plati compensatorii 2013 in insolventa Oltchim 2013 inrerupere aachitarilor acestor sume brutal si neachitarea lor dupa deturnarea comisa in iunie a acestor sume de 9 milioane euro pe care le-ati facut ca prin magie de neachitat, tinand cont ca au fost viirate de pe timpul d-nei Mariana Campenu prin AJOFM, sta declaratia dansii si prin OUG au intrat in Oltchim confiscandu-le in ilegalitate printr-un protocol ilegal fara sa va dam acordul scris sa vi le insusiti, astfel producandu-se inca o ilegalitate in insolventa olbservatie, azi in insolventa plan de reorganizare va abateti de la legea 85 / 2006 si aplicati achitari cu esalonari, fracmentari...etc. acestia nu se afla in LEGE si nicaieri, inaclcand inca o data LEGILE si va bateti joc de noi prin FURTURILE CREATE NOUA SALARIATILOR OLTCHIM, fostii angajati disponibilizati colectiv 2013.

    Dumneavostra domnule Stanescu dupa ce ati constatat cadru legal de achitare salarii plati compensatorii 2013 in insolventa Oltchim 2013 inreruperea achitarilor acestor sume brutal si neachitarea lor dupa deturnarea comisa in iunie 2013 a acestor sume de 9 milioane euro pe care le-ati facut ca prin magie de neachitat, tinand cont ca au fost virate de pe timpul d-nei Mariana Campenu prin AJOFM anul 2013, sta declaratia dansii si prin OUG au intrat in Oltchim confiscandu-le in ilegalitate printr-un protocol ilegal incheiat fara sa va dam acordul scris si vi le insusiti PENAL, astfel producandu-se inca o ilegalitate in insolventa olbservatie ATI OPRIT ACHITARILE VALOARE DIN ACTE SI DREPTURI LEGALE CONFORM LEGILOR, azi in insolventa plan de reorganizare va abateti de la Legea 85 / 2006 si aplicati achitari cu esalonari, fracmentari, alte bajbaieli...etc. Acestie METODE nu se afla in LEGE si nicaieri STIPULATE SI INCALCATI LEGILE, inaclcand inca o data LEGILE CONTINUUU... si va bateti joc de noi prin FURTURILE CREATE NOUA SALARIATILOR OLTCHIM, fostii angajati disponibilizati colectiv 2013. HOTIIIIIIIILORRRRRR, HOTIII LA OLTCHIM, PIPEREA CU BDO & BOGDAN STANESCU SI ASOCAITII & CO. HOOOOOOTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIII IIII....!!!!!!!!!!!!!!

    FURTUL DE L AOLTCHIM:

    SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

    1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    2. 34.212 lei pentru o vechime intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

    3. 51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

    Le Monde: ''Foştii secu_rişti din România sunt astăzi în parlament, în presă, în administraţie''

    Dosarele Secu_rităţii şi regimul totalitar care controla viaţa românilor sunt tratate într-un amplu articol scris de jurnaliştii de la Le Monde, care susţin că primul preşedinte postdecembrist român, Ion Iliescu, a ales să uite comunismul, în loc să-l confrunte. Jurnaliştii cred că foştii secu_rişti sunt astăzi infiltraţi în viaţa politică şi administrativă a României. 

    Citeşte şi INTERVIU Marius Oprea: "Foştii secu_rişti sunt lângă noi, au vile, fiii lor au afaceri" 

    "Comunismul nu a dispărut, el s-a privatizat" 

    mai mult pe Citeste mai mult: adevarul.ro/news/eveniment/le- monde 

    Ati spoliat institutia DIICOT, pe vreme acand era Bica sefa. Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT. Mintiti si otraviti tot cu minciuni. Va solicitam insistent autoritatilor Romnania, CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM, DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!

    Drupuri infractionale si grupuri de interese, impreuna cu alte grupari care fac ilegalitati si terorism pentru comiterea altor fapte care s-au intamplat. Salariatii Oltchim au facut demersuri si ati spoliat institutia DIICOT, pe vreme acand era Bica sefa NU VA JUSTIFICATI ANUL 2013-2014 CUM ATI TRECUT IN ACTE ILEGAL SI PENAL. Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT. Mintiti si otraviti tot cu minciuni. Va solicitam insistent autoritatilor TARII ROMANIA TREZITI-VA, CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM, DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!! DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!

    Grupuri infractionale si grupuri de interese, impreuna cu alte grupari care fac ilegalitati si terorism pentru comiterea altor fapte care s-au intamplat. Salariatii Oltchim au facut demersuri si ati spoliat institutia DIICOT, pe vreme acand era Bica sefa NU VA JUSTIFICATI ANUL 2013-2014 CUM ATI TRECUT IN ACTE ILEGAL SI PENAL. Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT. Mintiti si otraviti tot cu minciuni. Va solicitam insistent autoritatilor TARII ROMANIA TREZITI-VA, CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM, DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!! DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!

    Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

    Data publicarii: 25-03-14 

    Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile sa_lariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală. 

    Ce rămâne după Mihai Bălan? Multe probleme, generate de un sistem neperformant, în care factorul politic şi-a făcut de cap, în funcţie de interesele electorale şi materiale, şi căruia Bălan nu a avut puterea să i se opună. Din contră, atunci când ego-ul lui s-a simţit bine, a făcut parte din acest sistem. Spre exemplu, rămâne memorabilă perioada octombrie 2012-februarie 2013, în care a fost director la Oltchim şi membru în Consiliul de Administraţie al acestei companii, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie al CET Govora. A fost o perioadă în care Mihai Bălan s-a aflat în poziţie clară de conflict de interese şi în care a fost nevoit să ia decizii discutabile. Un Raport al CET privind situaţia financiară înregistrată în 2014 şi la începutul anului 2015 relevă nişte cifre înspăimântătoare. Spre exemplu, datoriile la energie electrică şi termică ale Oltchim către CET, care totalizează 136.899.918.98 lei (fără TVA), până la data insolvenţei, sunt neachitate din anul 2011. Acestor datorii li se mai adaugă, începând cu 31.07.2013, facturi de 79.709.978,63 lei achitate parţial de Oltchim, conform aceluiaşi raport. Potrivit aceluiaşi raport, la 31.12.2014, CET înregistra creanţe substanţiale asupra a 21 de parteneri şi avea datorii imense către furnizori. Din motive care pot fi uşor deduse, cei care au făcut acest raport nu au totalizat nici datoriile şi nici creanţele.

    LEGEA 85/2006

    Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator; 

    Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment; 

    Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment; 

    art. 86 (1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de desfiinţare a contractelor în derulare pentru motivul deschiderii procedurii sunt nule. În vederea creşterii la maximum a valorii averii debitorului, administratorul judiciar/lichidatorul poate să denunţe orice contract, închirierile neexpirate sau alte contracte pe termen lung, atât timp cât aceste contracte nu vor fi fost executate în totalitate ori substanţial de către toate părţile implicate. Administratorul judiciar/lichidatorul trebuie să răspundă, în termen de 30 de zile, unei notificări a contractantului, prin care i se cere să denunţe contractul; în lipsa unui astfel de răspuns, administratorul judiciar/lichidatorul nu va mai putea cere executarea contractului, acesta fiind socotit denunţat. Contractul se consideră denunţat: 

    a) la data expirării unui termen de 30 de zile de la recepţionarea solicitării cocontractantului de denunţare a contractului, dacă administratorul judiciar/lichidatorul nu răspunde; 

    b) la data notificării denunţării de către administratorul judiciar/lichidator. 

    (2) În cazul denunţării unui contract, o acţiune pentru despăgubiri poate fi introdusă de către contractant împotriva debitorului. 

    (3) Pe parcu_rsul perioadei de observaţie, cu acordul cocontractanţilor, administratorul judiciar va putea să modifice clauzele contractelor de credit, astfel încât acestea să asigure echivalenţa viitoarelor prestaţii. 

    (4) Dacă vânzătorul unui bun imobil a reţinut titlul de proprietate până la plata integrală a preţului vânzării, vânzarea va fi considerată executată de către vânzător şi nu va fi supusă prevederilor alin. (1).(5) Un contract de muncă sau de închiriere, în calitate de locatar, va putea fi denunţat numai cu respectarea termenelor legale de preaviz. 

    (6) Prin derogare de la prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcu_rgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare. 

    (7) Într-un contract prevăzând plăţi periodice din partea debitorului, menţinerea contractului nu îl va obliga pe administratorul judiciar/lichidator să facă plăţi restante pentru perioadele anterioare deschiderii procedurii. Pentru astfel de plăţi poate fi formulată declaraţie de creanţă împotriva debitorului. 

    Art. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare crean_ta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

    Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale. 

    nu ma asteptam la ceva bun de la cineva numit politic dar acest individ dolofan nu este capabil sa debiteze ceva mai interesant decat o intrebare retorica vezi doamne daca hidroelectrica se poate tine pe picioare. daca vine cu gandul pe praduiala este justificabila intrebarea la o societate care fara management, doar pe pilot automat poate avea EBITDA de 50%. ori este hot ori este prost.

    1. proștii trimiși la furat pentru marii hoți ai nației sunt la modă de câtva timp. Te pomenești că are ambele "calități". Dacă nu sunt astea, poate o fi frumos foc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb