NOUL ANSAMBLU DE CLĂDIRI "VERZI" AL PORTLAND TRUST, Oregon Park, proiectat să consume cu 40% mai puţină energie

Adina Lateş
Companii #Imobiliare / 3 noiembrie 2015

Portland Trust, dezvoltator imobiliari din România în domeniul clădirilor de birouri "verzi", construieşte un nou ansamblu de birouri care aplică tehnologii de ultimă generaţie: Oregon Park, relatează un comunicat de presă remis redacţiei.

"Ca şi proiectul precedent, Floreasca Park, distins cu multiple premii internaţionale, Oregon Park se va poziţiona peste standardele pieţei autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante măsuri de sustenabilitate şi eficienţă energetică de la ora actuală", precizează sursa citată.

Denumit după unul dintre cele mai "verzi" state americane, în care se află şi oraşul Portland, proiectul Oregon Park este situat în cea mai dinamică zonă de birouri din Bucureşti, Floreasca - Barbu Văcărescu, şi va cuprinde trei clădiri ce ocupă o suprafaţă de 69.342 de mp. Construcţia primelor două clădiri a început în toamna anului 2014, pe o suprafaţă totală închiriabilă de 44.723 de mp. Clădirea A va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 20.104 mp şi este deja ocupată în totalitate de Oracle, în timp ce Clădirea B va avea 24.619 mp.

Clădirile sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul "Excelent", pe care Floreasca Park îl deţine deja.

"Oferim substanţă, nu doar marketing. Nu doar ne declarăm verzi, noi chiar livrăm soluţii de reducere a costurilor mult peste standardele pieţei. Ca şi la Floreasca Park, consumul de energie pentru răcirea şi încălzirea clădirilor va fi cu 40% mai mic decât al oricărei construcţii similare de clasă A", declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

"Există multe moduri în care poţi avea grijă de mediul înconjurător, însă Oregon se concentrează pe reducerea consumului de energie prin măsuri practice şi sustenabile. Printre altele, clădirile noastre vor avea un sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinaţiei (DCS), iluminare cu lămpi LED de ultima generaţie, atât în birouri cât şi în restul zonelor - parcări, spaţii comune, faţade vitrate de cea mai bună calitate, ce asigură un raport optim de transfer de lumină şi termic. Combinate, toate aceste elemente vor scădea semnificativ cheltuielile cu utilităţile ale viitorilor chiriaşi, dar şi pe spaţiile comune, generând un cost total de locuire extrem de eficient. Beneficiind de spaţii verzi generoase şi ergonomic amenajate, Oregon Park va fi atât un mediu de lucru plăcut, prietenos cu natura, dar şi foarte eficient din punct de vedere al costurilor", adaugă Florin Furdui.

Conform sursei citate, sistemul geotermal valorifică temperatura pământului prin puţuri la mare adâncime care găzduiesc instalaţia ce asigură transferul dintre sol şi interiorul clădirii, diminuându-se astfel costurile de răcire şi încălzire şi emisiile de carbon. Această tehnologie a fost implementată pentru prima dată la un complex de birouri din România la Floreasca Park, proiect pentru care Portland Trust a câştigat în 2014 Premiul pentru Cea mai verde clădire de birouri din Bucureşti, în cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), şi premiul Office Development of the Year la EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum România.

"Viitorii chiriaşi vor beneficia de acces rapid spre centrul oraşului, cartierele rezidenţiale şi aeroport prin intermediul a trei bulevarde - Calea Floreasca, Barbu Văcărescu şi Nicolae Caramfil - dar şi către zone de recreere sau către Promenada Mall, şi vor avea la dispoziţie diverse mijloace de transport în comun, inclusiv metrou, prin două staţii. Regimul de înălţime al clădirilor va fi de două subsoluri, parter şi 6 etaje, pentru a păstra toate calităţile unui parc de birouri aerisit, cu spaţii verzi generoase şi zone de relaxare. Pentru că nu există alte clădiri în imediata apropiere, toate spaţiile vor avea o lumină naturală foarte bună", se mai arată în comunicat.

Primele două clădiri vor avea asigurate circa 600 de locuri de parcare pe cele două niveluri subterane şi aproximativ 100 supraterane. Ambele vor fi dotate cu staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi rack-uri de biciclete acoperite şi securizate cu card, oferind astfel servicii complete pentru mijloacele de transport alternative.

Finalizarea lucrărilor la clădirile A şi B este programată pentru luna iulie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb