Numărul turiştilor străini care vin în Delta Dunării se dublează de la an la an

Monica Pleşa
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 mai 2005

De la an la an, numărul turiştilor străini care aleg să-şi petreacă un concediu în Delta Dunării se dublează. Astfel, în anul 2004, 100.000 de turişti străini au petrecut un sejur în Delta Dunării, dublu faţă de anul 2003, iar pentru anul aces-ta deja s-au făcut rezervări de către aproximativ 200.000 de persoane. Turiştii se pot caza fie la hoteluri, fie la pensiuni în satele din judeţul Tulcea.

Pentru cei care îşi doresc confort există hoteluri de trei stele, unele deschise pe tot parcursul anului, însă în ceea ce priveşte agroturismul, posibilităţile de cazare sînt mai scăzute.

La Hotelul Egreta 3, situat la periferia satului Dunavăţul de Jos, oferta pentru vara 2005, în timpul săptămînii, este de 1.700.000 lei/noapte camera single, 2.000.000 lei/noapte camera dublă şi 3.000.000 lei/noapte pentru apartament. Pentru sfîrşitul de săptămînă preţul pentru o noapte în camera single este de 1.800.000 lei, pentru o cameră dublă de 2.400.000 lei, iar pentru apartament este de 3.300.000 lei. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane preţurile sînt cu aproximativ 10% mai mici, iar pentru un sejur mai mare de trei nopţi se percepe tariful din cursul săptămînii. În aceste tarife sînt incluse şi micul dejun, piscină în aer liber, billiard, saună, fitness.

Pentru agrement ofertele sînt multiple. Astfel, se pot vizita mănăstirile din nordul Dobrogei şi cetatea bizantină "Halmiris" Murighiol (locul martirizării şi a înhumării celor mai vechi sfinţi creştini atestaţi pe teritoriul României). Se poate organiza de asemenea un tur al muzeelor şi a împrejurimilor oraşului Tulcea şi nu în ultimul rînd se pot organiza partide de vînătoare şi pescuit sportiv cu facilitarea obţinerii permiselor şi achitarea taxelor necesare.

La cerere, turistul are posibilitatea de a face plimbări cu ambarcaţiuni de maxim opt persoane la preţuri cuprinse între 6 si 8 euro/persoană/ora, combustibilul pentru bărci achitîndu-se separat. Astfel, o plimbare de 4 ore pe unul dintre canalele Deltei costă aproximativ 1.500.000 - 1.800.000 lei/persoană.

Delta Dunării este o adevărată oază de floră şi faună, fiind cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. În acest paradis faunistic vieţuieşte 98% din fauna acvatică europeană şi tot aici îşi găsesc refugiul mamifere rare. Peştii sînt prezenţi prin 65 de specii, iar păsările, prin cele 327 de specii, sînt cele care au creat faima Deltei. Timp de 5000 de ani o mică comunitate de oameni a trăit în deplină armonie cu extraordinarul ecosis-tem al Deltei, iar satele, unde singurele căi de acces sînt canalele care le străbat, par a fi neatinse de trecerea timpului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb