O companie chineză, interesată să investească în hidrocentrala de la Tarniţa Lăpuşteşti

F.A.
Companii / 3 septembrie 2013

Reprezentanţii companiei chineze Sinohydro şi-au arătat intenţia de a investi în ţara noastră cu precădere în realizarea hidrocentralei de la Tarniţa Lăpuşteşti, aflată în legătură cu reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, conform unui comunicat de presă.

Valoarea proiectului de la Tarniţa ajunge la 1.5 miliarde euro.

În cadrul forumului de afaceri româno-chinez, organizat la Beijing, ministrul Dan Coman Şova a avut întrevederi cu liderii marilor companii constructoare din China, printre care Sinohydro şi China Road and Bridge.

Sinohydro ocupă locul 14 în top 250 contractori globali, conform clasamentului ENR (Engeneering News Recod), 50% din hidrocentralele din lume fiind realizate de această companie, se arată în comunicat.

Compania China Road and Bridge este una dintre companiile care în anul 2003 s-a arătat interesată de construirea podului peste Dunăre de la Brăila. Aceasta din urmă a contractat construirea unui pod similar peste Dunăre, în Serbia, cu o lungime de 1,5 km. În funcţie de fezabilitatea economică şi financiară a proiectului, precum şi de modalitatea sa de implementare, partea chineză şi-a reiterat intresesul de a se implica în construirea podului peste Dunăre. Ministrul a subliniat faptul că în perioada următoare vor fi reluate discuţiile cu CNADNR pe acest subiect şi a apreciat că procedura de construire va fi finalizată până în 2016.

Companiile Chineze, interesate de Autostrada Transilvania

În cursul aceleiaşi zile, ministrul Dan Şova s-a întâlnit cu conducerea China Communications Construction Company (CCCC). Reprezentanţii CCCC şi-au manifestat interesul pentru tronsonul Gilău Suplacu de Barcău, tronson din Autostrada Transilvania rămas neexecutat, potrivit sursei citate.

În urma realizării studiului de trafic pentru acest tronson, reiese că traficul actual depăşeste 21.000 de vehicule/ media zilnică anuală. Tronsonul este interesant pentru compania chineză pentru că face legătura cu coridorul 4 Pan-european prin construirea autostrăzii Sebeş-Turda.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman Şova, a participat, astăzi, la forumul de afaceri româno-chinez, organizat la Beijing.

La forum a fost prezent directorul General al Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Comerţului din R.P. Chineză şi cele mai importante companii chineze din domeniile IT&C, infrastructurii, construcţiilor şi energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb