O fabrică de confecţii din Buzău, închisă de COVID-19

ANA FELEA
Miscellanea / 9 iunie 2020

O fabrică de confecţii din Buzău, închisă de COVID-19

Când restul României speră la reluarea activităţilor cât mai aproape de cele desfăşurate de dinaintea pandemiei, Buzăul continuă să înregistreaze noi focare de coronavirus. O fabrică de confecţii din municipiul Buzău a fost închisă pentru două săptămâni după ce mai multe angajate au fost diagnosticate cu COVID 19.

Totul a început pe 6 iunie când probele prelevate de la trei dintre salariatele fabricii au arătat că virusul deja făcuse primele victime. Era vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 39 şi 54 de ani. Toate cu simptome specifice infecţiei cu COVID-19, de altfel aceasta fiind şi alarma care a dus la testarea lor. Imediat după aflarea rezultatelor, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă epidemiologică, iar în urma verificărilor s-a descoperit că cele trei femei lucrează într-o hală de confecţii, alături de alte circa 90 de angajate cât numără firma.

Toate angajatele, izolate la domiciliu

Pentru a opri răspândirea virusului şi în restul oraşului, medicii epidemiologi au decis izolarea la domiciliu a tuturor angajatelor împreună cu familiile lor, iar în cazul în care vor începe să manifeste semne de boală, vor fi testate.

La două zile însă, testele au arătat că alte patru femei din aceeaşi fabrică au fost infectate cu COVID-19. Este vorba despre femei cu vârste cuprinse îmntre 33 şi 50 de ani. Anunţul a fost făcut pe 8 iunie de Direcţia de Sănătate Publică care a arătat că toate angajatele din hala respectivă ar fi dispus de un singur grup sanitar fapt care conduce ancheta epidemiolgică la posibilitatea ca numărul femeilor contaminate să crească în perioada următoare.

Toate cele patru paciente au simptome de boală şi au fost internate în spitalul din Rm.Sărat.

În fabrica de confecţii din municipiul Buzău se lucrau cămăşi bărbăteşti, iar din martie, când a început criza provocată de coronavirus, angajaţii au confecţionat şi măşti de protecţie. Podusele au fost mai apoi distribuite buzoienilor dar şi unui lanţ de farmacii din Buzău.

Tot în ultimele zile, la Buzău au mai fost confirmate cu COVID-19 şi două angajate de la Direcţia pentru Protecţia Copilului dar şi din secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău. În prezent, numărul total al buzoienilor confirmaţi a ajuns la 223. Tot în ultimele zile Buzăul a înregistrat şi patru decese la pacienţi cu multiple afecţiuni şi infectaţi cu coronavirus în timp ce erau internaţi în secţia medicală din Spitalul Judeţean. Între timp, a crescut şi numărul persoanelor vindecate, respectiv 113 buzoieni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci nu e de gluma!

    1. După toate probabilitățile, noul virus SARS-CoV-2 a fost dezvoltat de oamenii de știință chinezi, dar în colaborare cu colegii lor americani, afirmă Birger Sorensen, om de știință norvegian, specialist în vaccinuri.

      Potrivit afirmațiilor sale, secvența genetică a noului coronavirus indică fără nici un dubiu proveniența lui artificială. Punctul de vedere al cercetătorului norvegian a fost aprobată de profesorul britanic Anges Dalglish.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb