O insulă din Caraibe va deveni prima comunitate în care totul se cumpără cu Bitcoin, de la case la produse esenţiale

J.P.
Internaţional / 27 aprilie 2021

O insulă din Caraibe va deveni prima comunitate în care totul se cumpără cu Bitcoin, de la case la produse esenţiale

Cu o suprafaţă de numai 18 kilometri pătraţi, insula Bequia nu este pe radarul turiştilor care merg în Caraibe, cu excepţia vedetelor şi a câte unui membru al familiei regale britanice. Dar mica insulă va deveni prima comunitate din lume unde totul se poate plăti cu Bitcoin, relatează Euronews, citat de Digi24.

Un complex rezidenţial în care sunt construite 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care acceptă Bitcoin ca plată pentru proprietăţi.

Moneda virtuală este, de asemenea, acceptată pe insulă ca plată pentru produsele esenţiale, precum şi la restaurante, cinematografe şi cafenele.

Dezvoltatorii proiectului rezidenţial spun că au decis să accepte plata în Bitcoin mai mult din necesitate decât pentru a atrage cumpărători.

"Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunităţile insulare, tăiate tot mai mult de la facilităţile bancare obişnuite", spune Storm Gonsalves, proprietarul companiei care construieşte proiectul rezidenţial.

"Locuitorilor ţărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită şi să primească bani la nivel internaţional din cauza acţiunilor luate de marile bănci internaţionale pentru a reduce riscurile", a adăugat Gonsalves.

Marile instituţii financiare elimină serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule, a explicat el.

"Acest lucru împiedică băncile din insule să tranzacţioneze la nivel internaţional. Dacă această tendinţă continuă, înseamnă că micile naţiuni insulare vor fi, în esenţă, rupte de comerţul internaţional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator", a mai spus Gonsalves.

Acesta este unul dintre motivele pentru care insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale decât alte părţi ale lumii.

"Acest lucru a împins multe naţiuni insulare din Caraibe să adopte criptomonedele mult mai repede decât alte ţări mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados şi St. Vincent sunt lideri în acest sens", a adăugat Gonsalves.

Totuşi, el spune că mulţi oameni sunt încă sceptici în ceea ce priveşte plăţile cu monede virtuale.

"Nu toată lumea înţelege avantajul criptomonedelor", a spus Gonsalves.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb