O mică avere: fotbaliştii din Liga noastră, cotaţi la 320 milioane euro

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii / 1 iunie 2010

O mică avere: fotbaliştii din Liga noastră, cotaţi la 320 milioane euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Liga noastră de fotbal şi piaţa imobiliară autohtonă au numeroase similitudini, căci, teoretic, la grămadă, valorează foarte mult, dar, practic, pe bucăţi, nu au căutare.

    Campionatul nostru de fotbal are o valoare de piaţă de 320.575.000 de euro, fiind clasat al treisprezecelea din Europa, conform prestigiosului site german "transfermarkt.de".

    Valoarea unei competiţii este dată de aceea a competitorilor.

    Pe acest principiu germanii au calculat cam cât valorează toate campionatele din Europa, fiecarui fotbalist fiindu-i apreciat preţul de trans-fer, în funcţie de mai mulţi parametri: vârstă, selecţii la echipa na-ţională, trofee câştigate.

    Rezultatul final este destul de aproape de ceea ce se cere şi se oferă pe piaţa reală, tocmai de aceea cifrele prezentate de site-ul german fiind demne de luat în seamă.

    Suma preţului de transfer a tuturor celor 500 de fotbalişti legitimaţi în Liga 1 este de 320.575.000 de euro, o mică avere, practic o medie per club de 17.809.722 de euro.

    Din nefericire, lipsa de performanţe de la echipa naţională, dar şi de la echipele de club din competiţiile europene, face ca tot mai puţini jucători care evoluează în ţara noastră să mai fie transferaţi peste hotare.

    Multe echipe au de suferit din cauza lipsei de lichidităţi, piaţa transferurilor căzând în acelaşi timp cu piaţa imobiliară, una în care majoritatea patronilor de echipe erau "jucători" activi.

    În comparaţie cu cel mai puternic campionat din Europa, Premier League, Liga 1 are o valoare de zece ori mai mică, fotbaliştii din Anglia preţuind cam cât o tranşă de la FMI, 3,2 miliarde euro.

    Timişoara, cel mai bine cotat club

    Cel mai bine cotat club autohton este, surprinzător, FC Timişoara, care a terminat ultima ediţie de campionat pe locul cinci.

    Toţi jucătorii aflaţi sub contract cu echipa patronată de Marian Iancu valorează 33.275.000 de euro. Campioana CFR Cluj este cotată la 28.600.000 de euro, clasându-se pe poziţia a treia în acest clasament, în urma Stelei, cu fotbalişti preţuiţi la 31.500.000 euro. În coada clasamentului se află Astra Ploieşti, echipă care a reuşit să se salveze de la retrogradare, preţul de transfer al tuturor jucătorilor din lotul antrenat de Marian Barbu fiind de doar 8.350.000 de euro.

    Costea, cel mai valoros fotbalist

    Cel mai bine cotat fotbalist este Florin Costea, legitimat la Universitatea Craiova, conform germanilor, dar în concordanţă şi cu pretenţiile patronului acestei echipe, atacantul valorează 4.000.000 de euro.

    Următorul este portarul Costel Pantilimon, internaţional român urmărit de mai multe cluburi din Anglia, care este preţuit la 3.700.000 de euro. În primii şapte jucători, din punct de vedere al preţului găsim 4 români şi 3 străini. Pentru a face din nou pasul de la teorie la practică, trebuie să menţionăm că în acest moment din acest grup de jucători doar doi au oferte concrete, vasluianul Wesley, din Spania, şi stelistul Nicoliţă, din Arabia.

    Opinia Cititorului ( 3 )

    1. Cam multi bani, pentru unii care cand ajung la nationala dau cu stangu-n dreptu....

      fortza banel 

      1. hai dinamo

        o gramada de banuti pentru niste lenesi

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    06 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9728
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
    Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb