O noua etapa a relatiilor dintre România si Coreea de Sud în domeniul IT&C

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 noiembrie 2007

În perioada 1 - 2 noiembrie are loc la Bucuresti Romania&Korea IT&C Business Forum 2007", eveniment organizat de Asociatia Coreeana de Informatii si Telecomunicatii (Korea Association of Information & Telecommunication - KAIT), Asociatia Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (ATIC) si IDG România, cu sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din România. La eveniment participa Dr. Kyo Yong Lee, presedintele KAIT, Zoltán Somodi, secretar de stat în Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Varujan Pambuccian, presedintele comisiei pentru IT&C din cadrul Parlamentului României, Vasile Baltac, presedintele Asociatiei de IT&C din România, Daniel Gruia, presedintele ASSI si E.S..Mr. Kim Eui Ki ambasadorul Coreei de Sud în România.

Coreea de Sud se afla pe primul loc în rândul investitorilor asiatici în Romania, cu un volum al investitiilor directe de 223 milioane dolari, participând constant la actiuni si programe din domeniul IT&C în tara noastra.

Evenimentul ce se desfasoara în aceste zile are ca scop întarirea cooperarii dintre România si Coreea de Sud în ceea ce priveste domeniul IT&C, oferind posibilitatea închierii de parteneriate si facilitând schimbul de experienta între companiile coreene si cele românesti. De asemenea sunt vizate domenii ca: securitatea datelor, comunicatiile mobile, programele de e-Government, industria de game-ing on-line, precum si schimbul de date în domeniile mentionate. Forumul a oferit ocazia stabilirii unui cadru optim pentru viitoarele proiecte, precum si gasirea de solutii la problemele aparute între partenerii români si cei coreeni.

În momentul de fata nu exista niciun domeniu care sa nu fie influentat de tehnologia informatiei si de dezvoltarea comunicatiilor, iar cresterea extraodinara pe care acest sector o înregistreaza nu este întâmplatoare, deoarece el patrunde în toate ramurile societatii. Prin acest forum se trece într-o noua etapa de dezvoltare a relatiilor dintre România si Coreea de Sud în domeniul IT&C. Cooperarea dintre cele doua tari în acest domeniu trebuie sa continue, iar proiectele începute sa genereze noi oportunitati de afaceri. Întâlnirea de astazi mi-a confirmat înca o data faptul ca ambele tari au obiective comune si ca interesul investitional pentru piata româneasca este unul semnificativ", a declarat Zoltán Somodi.

Zoltán Somodi a sustinut o prezentare privind evolutia Societatii Informationale din România în care a evidentiat principalele politici din domeniul IT&C, precum si stadiul principalilor indicatori din domeniu. Tot în cadrul forumului s-a semnat si un memorandum de întelegere între ATIC (Asociatia Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor) si KAIT (Korea Association of Information & Telecommunication).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb