O nouă investiţie a IFC îmbunătăţeşte accesul la finanţările pentru locuinţe verzi în ţara noastră

V.G.
Companii / 21 decembrie 2022

O nouă investiţie a IFC îmbunătăţeşte accesul la finanţările pentru locuinţe verzi în ţara noastră

O nouă investiţie a IFC în emisiunile de obligaţiuni de rang superior lansate de UniCredit Bank S.A. (UCB) reprezentand o parte din suma totala de 80 milioane USD aprobata prin Programul UniCredit Bank S.A. de emisiune de obligatiuni pe termen mediu in EUR, va contribui la îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru locuinţe verzi în România, inclusiv ipotecile verzi şi împrumuturile pentru reamenajarea caselor ecologice, venind în sprijinul obiectivelor climatice ale României, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în România, accesul la finanţarea pentru locuinţe este încă limitat, iar finanţarea acordată de IFC va contribui la consolidarea pieţei creditelor pentru locuinţe verzi. Piaţa locuinţelor (a spaţiilor cu destinaţie rezidenţială) nu este foarte avansată în ceea ce priveşte certificările ecologice, iar finanţarea ecologică a locuinţelor se află încă într-un stadiu incipient al procesului de dezvoltare. Cu sprijinul şi expertiza globală a IFC, UCB va putea dezvolta capacitatea internă, sporind astfel ponderea locuinţelor ecologice în portofoliul său general.

Conform estimărilor, peste 95% din clădirile construite înainte de anul 2010 necesită o renovare eficientă din punct de vedere energetic. Pentru a sprijini eforturile României de a-şi construi un viitor mai sustenabil, toate sumele provenite din investiţia IFC în emisiunile de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finantarea de locuinţe ecologice, contribuind în acelaşi timp la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Ne bucurăm foarte mult că suntem din nou parteneri cu IFC, prin investiţia făcută în emisiunea noastră de obligaţiuni de rang superior. Această investiţie este menită să sporească accesul clienţilor noştri la o finanţare verde mai accesibilă - în special la creditul ipotecar verde, care reprezintă unul dintre produsele noastre de retail principale. Aflându-ne în eşalonul de top al băncilor din România, cu un ADN axat pe sustenabilitate, priorităţile noastre principale sunt creşterea constantă a portofoliului de finanţare verde şi sprijinirea tranziţiei clienţilor către un viitor mai verde şi mai sustenabil", a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank.

Dezvoltarea segmentului de credite ipotecare verzi este deosebit de importantă în România, în contextul în care gospodăriile au reprezentat aproximativ 33% din consumul final total de energie în 2018. Prin urmare, îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul rezidenţial va juca un rol important pentru combaterea schimbărilor climatice.

"Este esenţial să extindem fondul global de finanţare ipotecară disponibil în România, care să includă şi acele împrumuturi care permit achiziţia de locuinţe mai prietenoase cu mediul. Ne aşteptăm ca acest program să pună bazele unei creşteri a oportunităţilor disponibile în acest domeniu şi să stimuleze alte bănci să introducă sau să îmbunătăţească produsele ipotecare verzi în România", a declarat Ary Naïm, directorul regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

IFC va pune la dispoziţia doritorilor cunoştinţe şi capacităţi interne privind sistemele de certificare a clădirilor verzi, conceptul de ipoteci verzi şi va prezenta platforma sa proprie - EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) - dedicată certificării clădirilor ecologice, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb