O salină senzorială pentru copii şi adulţi urmează să fie amenajată în Bucureşti

G.D.
Miscellanea / 7 octombrie 2022

O salină senzorială pentru copii şi adulţi urmează să fie amenajată în Bucureşti

În luna octombrie, Asociaţia Zi de Bine împreună cu Asociaţia KinetoBebe amenajează o salină senzorială în inima Bucureştiului, conform unui comunicat remis redacţiei. Salina Flori de sare, dedicată atât copiilor cât şi adulţilor, cu probleme respiratorii, va putea fi utilizată pentru şedinţe de salinoterapie. Salina va avea 80 mp iar sarea va fi transportată din Ucraina.

Potrivit sursei citate, în salina Flori de Sare, salinoterapia se va face cu ajutorul unui aparat numit halogenerator care macină sarea şi dispersează în aer microparticule uscate de aerosoli, care pătrund foarte adânc în bronhiolele terminale şi în alveolele pulmonare. Datorită acestui aparat, în cele două camere ale salinei se va respira un aer puternic salinizat. O şedinţă de 45 de minute echivalează cu 4 - 6 ore petrecute într-o salină de mare adâncime şi este, de asemenea, o variantă sigură şi pentru copiii cu vârste sub 3 ani dar şi pentru femeile însărcinate.

Bugetul necesar acestui proiect este de aproximativ 40.000 de euro şi este oferit de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank.

"Câteva ore petrecute într-o salină pot contribui substanţial la bunăstarea organismului, în special pentru persoanele care suferă de diverse afecţiuni precum polipoză nazală sau faringiană, apnee, astm bronşic, laringită, rinită, sinuzită şi altele. Cercetările ştiinţifice dedicate salinoterapiei arată îmbunătăţiri ale afecţiunilor respiratorii sau ale problemelor legate de piele, atât la copii cât şi la adulţi. Ne bucurăm că vom reuşi să construim o salină chiar în Bucureşti şi că multe din aceste afecţiuni vor putea fi tratate cu ajutorul terapiilor dedicate" au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

Salina va fi pregătită cu colţuri de joacă inspirate din educaţia Montessori, va fi montat chiar şi un tobogan, şi vor avea loc activităţi gândite special pentru copiii cu diverse afecţiuni medicale, care au nevoie de terapie. Totodată, adulţii se vor putea relaxa, pot participa la clase de yoga, studiu individual, lectură şi multe altele, subliniază sursa citată.

În sala mică a salinei, şedinţele de salinoterapie se vor desfăşura în lumini colorate. Aici va fi amenajat un spaţiu dedicat terapiei senzoriale, cu efecte benefice în special pentru copiii cu probleme neurologice, ce s-a dovedit a avea rezultate vizibile pentru o echilibrare psihică sau recreere.

Prin lumini, mişcare şi sunet, camera senzorială are capacitatea de a induce o stare de bine, de relaxare musculară şi psihică, de scădere a stresului şi anxietăţii. Astfel, copiii devin mai receptivi la informaţiile oferite în cadrul celorlalte terapii desfăşurate de către Asociaţia KinetoBebe, îi stimulează să facă mişcare, să comunice, să îşi însuşească limbajul şi să îşi dezvolte inteligenţa emoţională.

"Pentru a creşte potenţialul de recuperare al copiilor şi a ameliora unele dintre complicaţiile respiratorii care apar odată cu diagnostice precum prematuritatea severă, diagnostice neurologice sau sindroame genetice, am dorit să oferim beneficiarilor noştri şi şedinţe de salinoterapie. Prin proiectul Flori de Sare - Salina din mijlocul Bucureştiului, 40 de copii şi însoţitorii lor vor beneficia lunar de şedinţe de salinoterapie gratuită" a declarat Ana Raluca Chişu, preşedintele Asociaţiei KinetoBebe.

De peste 13 ani, Asociaţia KinetoBebe realizează programe de recuperare pediatrică şi terapii complexe. Astăzi, în cele trei Centre de Recuperare Pediatrică din Bucureşti, copii de la 0 luni la 16 ani beneficiază de programe complexe de terapie pentru recuperarea abilităţilor fizice, lingvistice şi senzoriale, în timp ce părinţii sunt în permanent dialog cu cadrele medicale. Peste 8.000 de copii au făcut primii paşi în centrele KinetoBebe, ajutaţi de cei mai buni kinetoterapeuţi, psihologi şi logopezi, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb