O ZI NORMALĂ DE CRIZĂ Franţa ar putea fi retrogradată din cauza salvării "Dexia"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2011

Franţa ar putea fi retrogradată din cauza salvării "Dexia"

O zi normală de criză este o zi în care aceasta se adânceşte. Ieri, Germania - cea mai mare economie europeană - a fost lovită de cea mai slabă cerere de obligaţiuni de la crearea zonei euro; Franţa a fost avertizată că ar putea pierde ratingul de top "AAA", dacă povara sa fiscală va creşte; Banca Centrală de la Atena a avertizat că Grecia are o ultimă şansă să rămână în zona euro, iar agenţia Fitch a atras atenţia că băncile austriece îşi vor reduce raportul dintre credite şi depozite în Europa Centrală şi de Est. Criza a ajuns la cote normale.

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a atras atenţia, ieri, că ratingul de top "AAA" al Franţei este pus în pericol de o eventuală creştere a poverii fiscale a ţării.

Speculaţiile privind majorarea poverii fiscale a Franţei au apărut ieri, după ce cotidianul belgian De Standaard a informat că guvernele de la Bruxelles şi Paris poartă din nou discuţii cu privire la salvarea grupului "Dexia".

"Franţa are un mic spaţiu de manevră ca să absoarbă noi şocuri pentru finanţele publice - precum încetinirea creşterii sau noi provizioane pentru susţinerea sectorului bancar -, fără să-şi pună în pericol ratingul AAA", a avertizat Fitch.

Conform De Standaard, Belgia încearcă să determine Franţa să suporte mai mult din costurile planului de salvare a "Dexia", însă cele două guverne nu se înţeleg în privinţa garanţiilor pentru finanţarea pe termen scurt.

"Belgia vrea ca Parisul să garanteze mai mult decât s-a convenit, deoarece Franţa se poate finanţa la dobânzi mai mici decât ţara noastră", nota De Standaard, fără să precizeze sursa informaţiei.

Amintim că "Dexia" a fost divizată în octombrie de guvernele din Belgia, Franţa şi Luxembourg, care au decis să separe activele "rele" de cele "bune" şi au acordat garanţii totale de 90 de miliarde euro pe următorii zece ani, ca să ajute banca să se finanţeze.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Evident, "pietele" abia asteptau falimentul colectivitatilor locale pentru a le prelua activele. Nu a fost sa fie si acum penalizeaza Franta, ca nu a fost docila!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb