"Oak Ridge National Laboratory" implementează arhitectura NVIDIA "Fermi" într-un nou Supercomputer

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 octombrie 2009

Oak Ridge National Laboratory (ORNL) anunţă, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că viitorul Supercomputer va integra cele mai noi unităţi de procesare vizuală cu arhitectură NVIDIA CUDA cu numele de cod "Fermi". Destinat cercetărilor din domenii precum energie, schimbări climaterice, Supercomputerul a fost proiectat de ORNL pentru a deveni de 10 ori mai rapid decât cel mai puternic supercomputer al momentului.

"Acest Supercomputer reprezintă o premieră pentru Oak Ridge, implementând o arhitectură bazată pe co-procesare (GPU şi CPU). Suntem încântaţi că ni se deschid noi orizonturi în rezolvarea unor provocări ştiinţifice majore", a declarat Jeff Nichols, ORNL Associate Lab Director, Computing and Computational Sciences.

La rândul său, Bill Dally, chief scientist NVIDIA, a afirmat: "Primele două generaţii de unităţi de procesare vizuală cu arhitectură CUDA i-au permis companiei NVIDIA să intre în universul procesării ştiinţifice, oferind sporuri semnificative de performanţă în varii tipuri de aplicaţii. Arhitectura "Fermi" este un engine adevărat al ştiinţei şi, odată cu implementările centrelor de cercetare precum ORNL, posibilităţile sunt infinite."

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluţionat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Revista Fortune a atribuit companiei NVIDIA prima poziţie în industria semniconductorilor pentru doi ani la rând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb