Oamenii de ştiinţă avertizează că sistemele de irigaţiii trebuie modernizate şi refăcute

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 21 februarie 2008

Oamenii de ştiinţă avertizează că sistemele de irigaţiii trebuie modernizate şi refăcute

Schimbările climatice vor afecta drastic agricultura, ceea ce impune refacerea şi modernizarea sistemelor de irigaţii, a declarat, ieri, preşedintele Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice (ASAS), Cristian Hera. "Din cauza secetei, România a obţinut producţii agricole mici, ineficiente economic şi a ajuns din ţară exportatoare, ţară imporatoare", a spus Hera, ieri, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor din România. Acesta a precizat că principala recomandare a oamenilor de ştiinţă este modernizarea sistemelor de irigaţii.

"Noile condiţii de climă necesită noi tehnologi şi se impune modernizarea sistemelor de irigaţii. Doar aşa putem consolida potenţialul agricol pe care îl are România", a afirmat Cris­tian Hera, citat de NewsIn.

Reprezentanţii fermierilor, prezenţi la Conferinţa Naţională a Agricultorilor din Româ­nia, au solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale acordarea unei subvenţii pentru irigaţii de 700 lei pe hectar, faţă de 400 lei cât este prevăzut în prezent.

"Propun mărirea subvenţiei pe hectarul irigat la cel puţin 700 lei. Cei 400 lei acordaţi în prezent sunt foarte puţini", a declarat preşedintele Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii - Brăila, Ion Lazăr.

Preşedintele Ligii Asociatiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) - Teleorman, Ion Mănăilă, a subliniat că puţini agricultori au acces la sistemul de irigaţii. "Puţini dintre noi au acces la sistemele de irigaţii. Majoritatea avem sisteme cu ran­dament de 15 - 20%. Propun să prevedem instalaţii de irigaţii din amonte spre aval", a declarat Ion Mănăilă.

De asemenea, în cadrul Conferinţei Naţionale a Agricultorilor din România, fermierii au solicitat Ministerului Agriculturii şi Ministerului Economiei şi Finanţelor, alături de Consiliul Concurenţei, să se găsească so­luţii pentru reducerea preţului motorinei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb