Obiectiv NASA: prima femeie pe Lună

Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 octombrie 2019

Christina Koch şi Jessica Meir susţin că să ajungă pe lună reprezintă pentru ele un vis, asta după ce săptămâna trecută au realizat prima ieşire în spaţiu 100% feminină. (Sursa foto: blogs.nasa.govspacestation.com)

Christina Koch şi Jessica Meir susţin că să ajungă pe lună reprezintă pentru ele un vis, asta după ce săptămâna trecută au realizat prima ieşire în spaţiu 100% feminină. (Sursa foto: blogs.nasa.govspacestation.com)

Recucerirea spaţiului a redevenit o prioritate pentru marile puteri industriale ale acestei lumi. NASA intenţionează să trimită din nou oameni pe Lună în 2024, în cadrul misiunii Artemis 3. Astfel, doi astronauţi vor păşi pe scoarţa selenară, pentru prima dată după 1972, iar unul dintre ei va fi o femeie, a promis administratorul general al NASA, Jim Bridenstine.

Christina Koch şi Jessica Meir susţin că să ajungă pe lună reprezintă pentru ele un vis, asta după ce săptămâna trecută au realizat prima ieşire în spaţiu 100% feminină. "Încă de la primul meu desen realizat în şcoala primară, când ştiam deja că voiam să fiu astronaută, mă vedeam păşind pe Lună. Cred că acesta va fi următorul obiectiv al meu", a declarat Jessica Meir, în vârstă de 42 de ani, în timp ce plutea alături de coechipiera ei la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în timpul unei rare conferinţe de presă difuzată în direct de NASA. Conform lui Jim Bridenstine, femeia care va păşi pe lună va fi una dintre cele 12 membre actuale ale corpului de astronauţi ai NASA. Jessica Meir şi Christina Koch, cu vârstele de 42, respectiv 40 de ani, au fost recrutate în acelaşi timp în 2013 şi par a fi candidatele potrivite pentru acea misiune lunară. "Ideea de a avea onoarea de a fi prima femeie care păşeşte pe Lună este aproape prea mare şi pare că îmi depăşeşte puterea de înţelegere", a spus Christina Koch, contactată de AFP în legătură cu această temă, în timpul aceleiaşi conferinţe de presă. "Desigur că visez la asta şi că am visat la asta toată viaţa mea, dar, pentru moment, mă mulţumesc cu gândul că o voi cunoaşte fără îndoială pe prima femeie care va păşi pe Lună", a adăugat ea.

Procedura de selecţie internă utilizată de NASA pentru această misiune istorică reprezintă deocamdată un mister.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb