Obligaţiunile municipale emise de Năvodari şi Bistriţa, tranzacţionate la BVB

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2006

Obligaţiunile emise, în prima jumătate a anului trecut, de municipiile Năvodari şi Bistriţa vor fi tranzacţionate, începînd de astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Pentru Năvodari, valoarea emisiunii este de 4,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al BVB, iar maturitatea obligaţiunilor este de patru ani.

Rata dobînzii este variabilă, recalculată trimestrial de către emitent, şi are ca referinţă dobînda medie pe piaţa interbancară pe trei luni, pentru depozite (BUBID) şi credite (BUBOR), la care se adaugă două puncte procentuale.

Municipiul Bistriţa a emis obligaţiuni în sumă de 3,1 milioane de lei, pe o perioadă de trei ani, la o dobîndă variabilă. Referinţa pentru dobîndă este aceeaşi ca în cazul obligaţiunilor emise de municipiul Năvodari.

Primele obligaţiuni municipale, listate la Bursa de Valori Bucureşti la sfîrşitul anului 2001, au fost emise de către administraţiile locale din Mangalia şi Predeal.

Din categoria titlurilor listate în prezent la cota bursei fac parte 13 serii de obligaţiuni municipale, majoritatea emise în 2003 şi 2004.

Municipalităţile s-au împrumutat pe termene cuprinse între un an şi jumătate şi şase ani, cele mai multe angajamente avînd o scadenţă cuprinsă între doi şi trei ani.

Obligaţiunile lansate de primăriile Timişoara şi Oradea au cele mai ridicate valori, de 20 milioane de lei, respectiv 15 milioane de lei, precum şi cea mai lungă maturitate înregis-trată pînă acum pe piaţa de capital din România, de şase ani.

Nivelul dobânzii oferite investitorilor diferă de la emisiune la emisiune. Cele mai multe serii de obligaţiuni municipale au ca referinţă BUBID şi BUBOR, la care se adaugă cîteva puncte procentuale. Dobînzile sînt calculate trimestrial sau semestrial de către emitent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb