OCDE anunţă necesitatea reducerii datoriilor de stat

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 24 martie 2010

Statele trebuie să acţioneze în următoarele trei luni şi să anunţe acţiuni pentru a-şi reduce datoriile şi deficitele bugetare, altfel problemele financiare le vor depăşi pe cele actuale, a avertizat, ieri, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de AFP, anun-ţă Agerpres.

Statele trebuie să retragă ajutoarele pentru economie în 2011, pentru a-şi reduce deficitele, care au ajuns la niveluri record, au apreciat reprezentanţii OCDE, care estimează că datoriile celor 30 de state membre OCDE va depăşi 100% din PIB în 2011, cu aproximativ 30% mai mult decât înainte de criza economică, în 2008.

Acest ultim semnal de alarmă cu privire la finanţele publice ale statelor are loc cu două zile înainte de summitul UE, la care se va discuta despre criza profundă din zona euro, pe fondul datoriei imense pe care o deţine Grecia.

"Fără acţiuni semnificative, nivelul datoriei va continua să crească pe termen mediu, de la nivelul des-tul de înalt în unele ţări, între care Japonia, Statele Unite şi Marea Britanie" au avertizat reprezentanţii OCDE. În condiţiile în care datoria publică a statelor OCDE va creşte cu opt la sută din PIB anul acesta, este necesar ca guvernele să anunţe strategiile de ieşire din această situaţie, au adăugat ei.

"Odată cu sprijinul financiar acordat de către state şi criza economică, deficitele de stat vor ajunge la niveluri istorice în 2010, în mai multe ţări", a anunţat OCDE, în raportul pregătit pentru grupul G20. În anul în curs, statele membre OCDE urmează să anunţe planurile de consolidare fiscală, însă, până acum, mai puţin de jumătate dintre acestea au anunţat strategii detaliate.

"Este necesar ca strategiile de consolidare bugetară să fie trasate până la jumătatea lui 2010, pentru a fi introduse în bugetele pe 2011", a mai precizat OCDE.

"Dacă acest proces este amânat, necesitatea reechilibrării bugetelor va creşte, ceea ce ar putea submina încrederea pieţelor şi ar putea pune în pericol recuperarea economică", avertizează reprezen-tanţii OCDE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb