OCTAVIAN JURMA:  "Săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5, conform datelor oficiale"

G.D.
Miscellanea / 19 iulie 2022

"Săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5, conform datelor oficiale"

Medicul Octavian Jurma afirmă, ieri seară, că datele oficiale ale pandemiei arată că săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5. Din păcate, atrage atenţia medicul, viteza de creştere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulţilor, relatează News.ro.

"Săptămâna trecută a adus primele semne de încetinire a valului 6-Omicron-BA5, conform datelor oficiale. Astfel, numărul de cazuri noi a crescut cu 60%, cu 30% mai lent mai lent decât în săptămâna precedentă. De asemenea a scăzut şi viteză de creştere a mediei internărilor atât în rândul adulţilor cât şi al copiilor. Chiar şi aşa, viteza de creştere a internărilor în rândul copiilor rămâne la valori mai ridicate decât în rândul adulţilor, trend care sper să se inverseze de săptămâna viitoare", a scris, ieri seară, pe Facebook, medicul Octavian Jurma.

Acesta se aşteaptă astăzi la 6.000 de cazuri de coronavirus.

"Vestea bună este că, dacă acceleraţia continuă să scadă, e posibil să ne menţinem sub 10,000 de cazuri până în luna august când ne putem aştepta la un vârf al valului 6 şi la intrarea în platou sau faza descendenţa", mai afirmă medicul.

Potrivit acestuia, "cel mai optimist scenariu acum este platou sau faza descendenţa în august urmată de o nouă faza de creştere în septembrie/octombrie".

"Este probabil că numărul de spitalizări şi decese să fie mai aproape de valorile din valul 5-Omicron-BA1/2 decât cele din valul 4-Delta, deci situaţia va fi dificilă dar gestionabila în spitale cel puţin până în toamnă", a mai afirmat Jurma.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 1) Jurma nu este medic. Intrebati-l singuri, cei din redactia Bursa. Va rog insistent sa corectati articolul pentru ca altfel induceti lumea in eroare grava, una chiar cu miros penal. Are studii medicale, este cercetator in domeniul statistic. NU ESTE MEDIC. A difuza ceva sub pretentia falsa ca sunt spusele unui "medic" ... cred ca este de cod penal.

     

    2) Cercetatorul Jurma imi pare mie ca demonstreaza ca este platit de fortele sistemului. Daca acum cateva luni, acest sistem dorea panicarea populatiei si impingerea vaccinarii prin orice mijloace, acum, in criza economica, sistemul de peste tot, si din Romania, vrea trecerea sub pres a pericolului Covid. Nu impartaseam aceasta opinie pana acum. Intoarcerea lui Jurma pentru a ne spune ca valul incetineste si urmeaza o scadere se potriveste exact naratiunii sistemului politic sanitar la nivel european. Care pare sa gandeasca in linia: "treburile sunt prea complicate economic pentru a spune adevarul populatiei despre pericolul Covid, lasa-i sa petreaca pana crapa". 

     

    Ce ne ascunde Jurma? Faptul ca in saptamana care a trecut, rata de pozitivitate a fost foarte mare, de peste 20% dintre teste care erau pozitive. Si ne mai ascunde si faptul ca testele rapide sunt foarte ineficiente in detectie, astfel incat daca 20% dintre ele sunt pozitive, in realitate chiar si pana la 40% ar fi avut Covid. 

     

    Oameni buni, in tarile europene, Germania, Italia, Franta, UK sunt peste 100 000 pana la 300 000 de infectii pe zi. Valul din UK de exemplu se afla la o cota de 80% din varful precedent si creste in continuare. V-a spus cineva ca decesele in exces in Europa nu s-au potolit deloc? Sunt peste media anilor 2014-2019. 

     

    ONS.UK: The following points are for the week ending 6 July 2022 for England, Wales, and Northern Ireland, and 7 July 2022 for Scotland. 

    The percentage of people testing positive for coronavirus (COVID-19) continued to increase across the UK. 

    In England, the estimated number of people testing positive for COVID-19 was 2,873,600 (95% credible interval: 2,754,900 to 2,991,100), equating to 5.27% of the population, or around 1 in 19 people. 

    In Wales, the estimated number of people testing positive for COVID-19 was 183,500 (95% credible interval: 155,800 to 215,300), equating to 6.04% of the population, or around 1 in 17 people. 

    In Northern Ireland, the estimated number of people testing positive for COVID-19 was 107,600 (95% credible interval: 86,900 to 129,700), equating to 5.86% of the population, or around 1 in 17 people.

    In Scotland, the estimated number of people testing positive for COVID-19 was 334,000 (95% credible interval: 287,400 to 382,300), equating to 6.34% of the population, or around 1 in 16 people. 

    1. Se astepta la 6000, au venit Ministerul Sănătăţii: 7.658 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, număr dublu faţă de ziua anterioară

      Poate să fie cât vor unii / alții, depinde de numărul de testări. Se păstrează proporția de 1:5 aproximativ. Aparent, dacă s-ar testa 15 milioane într-o zi, ar rezulta 3 milioane de infectați. Ce nu e clar: cum se obține numărul de testări. Înafară de cei care solicită testarea in centre autorizate, restul (cei cu teste rapide) o fac "acasă", în majoritatea cazurilor. Dacă iese pozitiv, o raportează (sau nu), iar dacă iese negativ evident că nu o raportează. Prin urmare există un număr necunoscut de testări care nu intră în raportări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb