Oferta de răscumpărare a 1,08% din SIF Moldova, aprobată

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2018

Oferta de răscumpărare a 1,08% din SIF Moldova, aprobată

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, oferta publică de răscumpărare a SIF Moldova (SIF2), pentru 11 milioane de acţiuni, reprezentând 1,08569% din capitalul social al emitentului, informează societatea de investiţii financiare printr-o notă remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de achiziţie al unei acţiuni este de 1,818 lei, iar perioada de derulare a ofertei, ce va fi intermediată de Ieba Trust, este de 20 iunie 2018 - 10 iulie 2018.

Ieri, în jurul orei 16:00, preţul titlurilor SIF2 la BVB urca cu 14,17%, până la 1,45 de lei.

Programul de răscumpărare a fost aprobat de acţionarii SIF2 în adunarea din data de 27 aprilie, titlurile ce vor fi achiziţionate urmând a fi anulate în vederea reducerii capitalului social al emitentului.

Tot atunci, acţionarii societăţii au votat distribuirea unui dividend de 0,05 lei/titlu, care, raportat la cotaţia SIF2 din data de 26 aprilie, de 1,42 de lei, oferea un randament brut de 3,52%.

Ultima zi în care se pot achiziţiona acţiuni ale societăţii de investiţii financiare pentru a beneficia de dividende este 10 septembrie 2018, data plăţii fiind 2 octombrie 2018.

Recent, emitentul a anunţat că proiectul imobiliar "Baba Novac Residence", în valoare de 34 milioane de euro, va intra în Faza a III-a, ultima din cadrul programului de vânzare de apartamente.

De la începutul acestui an, preţul acţiunii sociatăţii a scăzut cu 9,93% (procentaj calculat pe baza preţurilor de închidere din perioada 29 decembrie 2017 - 12 iunie 2018).

Pentru primul trimestru al acestui an, SIF2 a raportat un profit de 0,28 milioane de lei, cu mult sub cel din aceeaşi perioada a anului 2017, când rezultatul net a fost de 8,3 milioane de lei.

Anul trecut, sociatea a obţinut un profit net de 164,8 milioane lei, în creştere cu 33,65% faţă de rezultatul anului anterior. Activele totale deţinute de SIF2, la 31 decembrie 2017 în valoare de 1.880 milioane lei, au crescut cu 9,38% faţă de anul 2016, ca efect al creşterii valorii juste a activelor financiare, a arătat compania într-un raport. În cadrul activelor totale, ponderea cea mai mare o deţin activele financiare, respectiv 96,62%, cuprinzând, în principal, activele financiare disponibile pentru vânzare.

Veniturile din dividende, dobânzi şi alte venituri la 31 decembrie 2017, în sumă de 80,1 milioane lei, au scăzut cu 35,19% faţă de cele realizate în anul 2016. Compania precizează că reducerea este determinată, în principal, de veniturile din dividende, în scădere cu 38,29%, raportat la nivelul realizat în anul 2016.

Acţiunile SIF2 au crescut cel mai mult dintre toate SIF-urile, în 2017, cu 80,77%, acestea dând şi cel mai bun randament cu tot cu dividende, de 86,41%. Pentru această performanţă, SIF2 a cheltuit cu dividendele 44,9 milioane de lei, 25 de milioane de lei, într-o ofertă de răscumpărare, şi 2,12 milioane de lei, pentru răscumpărări în piaţă, totalizând 72,1 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sa nu uitam ca in urma cu ceva timp au primit cei din conducere niste bonusuri in actiuni. Acum au primit aprobarea de la ASF ca sa cumpere societatea 11 milioane. Cu alte cuvinte cum puteau sa scoata bani din societate decat sa aiba cumparatorul adic vaca de muls. Da este legal dar se poate fura legal. Alo Politia sa va sesizati! Se fura banii din SIF 2 legal!

    Eu am actiuni la SIF uri si vad ca OP urile astea cresc preturile en gross, cred ca e de bine...

    1. Cu tot respectul, dumneavoastră ați cumpăra actiuni Sif 2 la 1,818 lei , dacă le-ați avea oferite în piață la 1,25 - 1,30 lei ?

    Pare cel puțin neprofesionist ca pe un interval de preț de tranzacționare din ultimele 30 de zile cuprins între 1,16 și 1,33 lei/ actiune, un emitent să-și răscumpere propriile acțiuni oferind un preț cu cca 45% mai mare (pe medie) adică 1,818 lei/acț. Poate explica cineva de ce nu a fost stabilit un interval de preț de răscumpărare într-o marjă rezonabilă și luând ca reper prețurile perioadei ? Să zicem un interval în limitele teoretice de 1,10 - 1,60 lei acțiune, cu cumparări zilnice în astfel de canttăți încât să nu producă o dereglare a pieții. Era cert în avantajul Sif 2 ! Ar fi posibil un răspuns de la emitent (Sif 2), sau de la ASF , sau de la specialiștii Ziarului Bursa ?

    1. Doar ASF-ul prin regulament poate opri ofertele care au ca obiect exclusiv marketingul. Altfel ne vom trezi cu un emitent care va face o oferta pentru 10 acțiuni la 1000 euro bucata . Deci cu o cheltuiala de 10.000 de euro ne va explica cât de valoroase sunt acțiunile.

      Poate pretul OP e mai aproape de fair nav?

      vad ca numai detinerile la Bt si vreo 3 energetice inseamna 1,2 lei. 

      Nici un argument nu stă îi picioare, atâta timp cât , aceeași marfă tu o poți cumpăra la un preț cu 30 % - 50 % mai mic. Doar dacă ...

    Nu am înțeles argumentul pentru creșterile neobișnuite pe SIF de ieri.

    daca ar citi cineva ceva s-ar observa ca este retras ÇINCi la suta din capitalul social al firmei, deoarece capitalul social este 500 de milioane si nu 100. Da la o piata de capital unde o Firma zombie pe nume EGB Ceps Holdings primeste dividende de la o banca cu sediul in Chisinau de ce nu am rascumpara capital social de ÇINCi Ori Mai mare decat cel declarat:-)

    Asta inseamna sa fii mafiot de mafiot.

    M-am lamurit si cu Sif 2. 

    Adica sif cumpara din piata actiunile la 1,00 leu,le da gratis conducerii adica 0,00 lei iar conducerea le arunca in oferta tot sif-ului la 1,8180 lei. 

    E de bine,asai?

    1. Deci te-ai prins cum se face totul legal de mana cu ASF si cu Politia Romana!

      Copie la indigo.

      La fel ca si la SIF 1. 

    Limitele generale anuale ale remuneratiilor si premiilor tuturor administratorilor,

    inclusiv remuneratiile suplimentare ale administratorilor insarcinati cu functii specifice, precum 

    si ale directorilor sunt in cuantum de 0,6% din valoarea activului total mediu al anului precedent, 

    calculat si raportat conform prevederilor legale. Inclusa in limitele generale, remuneratia lunara a 

    tuturor membrilor consiliului de administratie este la nivelul a 0,015% din valoarea activului total 

    mediu al anului precedent, repartizata in mod egal. Administratorii si directorii participa la planul 

    de beneficii, platit inclusiv prin alocare de actiuni ori de optiuni de a achizitiona actiuni ale 

    societatii, in cuantum de 5% din profitul net realizat si din castigul net din tranzactii reflectat in 

    rezultatul reportat. Nivelul efectiv al acestei participari se stabileste de catre Consiliul de

    administratie, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale in Adunarea Generala a Actionarilor 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb