OFICIAL FRANCEZ: "Portugalia nu merită să fie penalizată de Comisia Europeană"

George Forcoş
Internaţional / 11 iulie 2016

Portugalia nu merită să fie penalizată de Comisia Europeană (CE) pentru neîndeplinirea ţintelor fiscale, deoarece a făcut eforturi imense pentru a-şi ţine sub control finanţele publice, a afirmat luni ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, transmite Reuters.

Vineri, Comisia Europeană a demarat oficial proceduri disciplinare împotriva Spaniei şi Portugaliei pentru deficite excesive în 2014 şi 2015, proceduri care ar putea duce la amenzi pentru cele două ţări. Marţi, miniştrii de Finanţe din UE ar urma să ia o decizie pe baza recomandărilor CE.

Statele membre UE sunt obligate să menţină deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB şi, de asemenea, să limiteze datoria publică sub pragul de 60% din PIB. Dacă limitele prevăzute de legislaţia UE sunt depăşite, Comisia Europeană şi miniştrii de Finanţe din UE stabilesc ţinte şi termene limită pentru corectarea dezechilibrelor, în cadrul procedurii de deficit excesiv. Statele pot fi amendate cu până la 0,2% din PIB-ul propriu, dacă nu reuşesc să implementeze măsuri pentru a îndeplini ţintele de deficit, dar până acum nicio ţară nu a fost amendată.

Comisia Europeană era îndreptăţită să lanseze proceduri disciplinare împotriva Spaniei şi Portugaliei, a declarat Sapin, care nu s-a referit şi la situaţia Madridului.

Dar "Portugalia nu merită să i se impună o disciplină exagerată. Nimeni nu poate spune că Lisabona nu a făcut toate eforturile cuvenite", a afirmat ministrul francez de Finanţe, într-o conferinţă de presă. Declaraţia sa vine după ce Spania a beneficiat în mod repetat de indulgenţa Bruxelles-ului privind încălcarea repetată a reglementărilor UE privind deficitul.

Joi, Comisia Europeană a informat că ambele state au avut deficite mai ridicate decât limita de 3% din PIB în ultimii doi ani şi nu au reuşit să corecteze suficient de rapid deficitele. Acum, Spania şi Portugalia riscă amenzi şi suspendarea fondurilor UE, dacă nu pot demonstra că reglementările au fost încălcate din cauza unor "circumstanţe economice excepţionale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si eu propun ca toti elevii care au facut eforturi mari ar trebui sa treaca automat bacul, indiferent de nota obtinuta.

    La naiba, sa primeasca diploma si fara sa mai dea examenele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb