Oficialii ANRE şi omolgii din Bulgaria discută pe tema liberalizării pieţei energiei electrice

Laura Boico
Companii / 26 septembrie 2016

O delegaţie a Comisiei de Reglementare în domeniul Energiei şi al Apei (EWRC) din Bulgaria se află la Bucureşti pentru a discuta cu omologii din Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), printre altele, pe tema liberalizării pieţei energiei electrice, potrivit unui comunicat al ANRE, remis redacţiei.

"În perioada 26 - 27 septembrie 2016, în cadrul Acordului de cooperare între organismele de reglementare din Bulgaria şi România, semnat în data de 17.02.2016 la Sofia, o delegaţie a Comisiei de Reglementare în domeniul Energiei şi al Apei (EWRC) din Bulgaria efectuează o vizită la ANRE", se arată în comunicat.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor privesc procesul de liberalizare a pieţei de energie electrică din Bulgaria şi experienţa ANRE la derularea cu succes a procesului de liberalizare a acestei pieţe, armonizarea legislaţiei secundare în domeniul gazelor naturale cu legislaţia europeană şi aplicarea prevederilor codurilor de reţea, interconectarea transfrontalieră cu Bulgaria în domeniul gazelor naturale, alocarea capacităţilor de interconexiune în cursul zilei pe graniţa România-Bulgaria, monitorizarea pieţei de energie electrică etc.

Delegaţia bulgară este condusă de Ivan N. Ivanov, preşedinte al EWRC, iar din componenţa acesteia mai fac parte Evgenia Haritonova, membru al Comitetului de Reglementare, Plamen Mladenovski, şeful Direcţiei Generale Energie Electrică şi Termică, Vera Georgieva, şef serviciu în cadrul acestei direcţii, Elena Marinova, şef Direcţia Juridică, Radostina Metodieva, şef serviciu în cadrul direcţiei, Milen Dimitrov şi Viktoriya Dzhermanova, experţi principali în Direcţia Generală pentru Gaze Naturale, Borislava Petrakieva, expert relaţii internaţionale, precum şi alţi membri ai EWRC. Delegaţia EWRC este însoţită de Kiril Dimitrov, secretar III al Ambasadei Bulgariei în România.

Partea română este reprezentată de Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, Emil Calotă, vicepreşedinte al ANRE, precum şi de şefii direcţiilor generale Acces la Reţea şi Autorizare în domeniul Energiei Electrice, Reglementări Tehnice şi Autorizare în domeniul Gazelor Naturale, Piaţă de Energie Electrică, Piaţă Gaze Naturale, Preţuri şi Tarife Reglementate şi de şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale, analiză reglementări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb