Oficialii turci condamnă şi ei caricatura lui Erdogan apărută într-o revistă franceză

A.P.
Internaţional / 28 octombrie 2020

Oficialii turci condamnă şi ei caricatura lui Erdogan apărută într-o revistă franceză

Înalţi oficiali turci au condamnat o caricatură publicată miercuri pe coperta săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, în care preşedintele Recep Erdogan este ţinta ironiilor, scrie News.

Ei au spus că reprezintă "un efort dezgustător" de a "răspândi rasismul cultural şi ura", citează Reuters.

Acest schimb vine în contextul în care tensiunile dintre Turcia şi Franţa legat de desene au luat amploare după ce un profesor care îi învăţa pe elevi despre libertatea de exprimare, şi le-a arătat desene cu profetul Mahomed, a fost decapitat luna aceasta în Franţa.

"Condamnăm ferm cele publicate referitor la preşedintele nostru în revista franceză care nu are respect pentru nicio credinţă, sacralitate şi valori", a scris pe Twitter purtătoruld e cuvânt al preşedinţiei, Irahim Kalin. "Nu fac decât să îşi arate propria vulgaritate şi imoralitate. Un atac la drepturile personale nu este umor şi libertate de exprimare".

Desenul de pe coperta Charlie Hebdo îl arată pe Erdogan, stând într-un fotoliu, îmbrăcat sumar, ţinând un pahar şi având alături o femeie ce poartă jihab, care îl serveşte şi căreia îi ridică veşmântul.

"Erdogan. În privat, este foarte amuzant", este textul care însoţeşte imaginea.

Directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, a spus că "agenda anti-musulmană a lui Macron dă roade", potivit News.

"Condamnăm acest efort dezgustător făcut de publicaţie pentru a răspândi rasismul cultural şi ura", a scris Altun pe Twitter.

Weekendul trecut, Erdogan l-a criticat dur pe Macron, spunând că liderul francez are nevoie de o verificare a sănătăţii mintale, şi a cerut Franţei să îşi retragă ambasadorul de la Ankara. Luni, Erdogan şi-a îndemnat compatrioţii să boicoteze produsele franceze.

Desenele care îl au protagonist pe profetul Mohamed, considerate blasfemie de musulmani, au fost expuse în Franţa în semn de solidaritate, iar Emmanuel Macron a spus că îşi va dubla eforturile pentru a opri subminarea valorilor franceze prin credinţe islamice conservatoare, fapt care a înfuriat numeroşi musulmani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Erdogan nu vede barna din ochiul lui.

    Turculva sfarsii scos, plin de paduchi, dintr-o hruba infecta,, tradat "credinciosi" asa cum a sfarsit Sadam. Cine ridica sabia de sabie va murii !.

    Denigrarea liderilor iubitori de neam și țară au fost și vor rămâne ținta criminalilor de prin americi și sate europene precum Franța unde, nici mai mult nici mai puțin se ia în calcul abrogarea a art. 9 - Convenției Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului («libertatea de a-și manifesta religia sau convingerea individual sau colectiv, în public sau în particular, prin intermediul cultului, învățământului, practicilor și îndeplinirii riturilor»).

    În tot acest timp, în Turcia prin grija Guvernului de la Ankara și sudoarea contribuabilului musulmani sunt restaurate, întreținute 435 de biserici creștine care deservesc creștinii din Turcia.., unde nu se pune problema îngrădirea dreptului la credință.., musulmanii majoritari și minoritatea creștine conviețuiesc în deplină armonie sub bolta cerului turcesc. 

    Dacă prin „libera exprimare” aducem prejudicii unui cult religios, consider că-i un atac la civilizație și nimic mai mult.., mai mult de atât, îmbrățișând „democrația” dacă îngrădim dreptul la credință prin închiderea Moscheilor, (120 în Franța și 260 Grecia - Atena singura capitală din lume ce nu are o Moschee deși are peste 350.000 de musulmani).., iar e un lucru nefiresc. 

    Cu riscul de a deranja susținătorilor criminalilor de prin americi și UE.., Erdogan e ur reper de demnitate și moralitate pentru toți liderii lumii.., cei drept, până în urmă cu 3-4 ani în catalogam ca fiind un DICTATOR, însă informându-mă din mai multe surse.., m-am vindecat.

    Prin urmare.., vă recomand să nu luați de bază informațiile furnizate de media aservită criminalilor occidentali.., dacă aveți rațiune, documentați-vă din mai multe surse pentru a vă formula convingerile în concret cu realitate și nu după zornistica mediatică părtinitoare. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb