"Oil Terminal" reia alegerile pentru Consiliul de Administraţie

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 8 aprilie 2015

Acţionarii "Oil Terminal" (OIL) au fost convocaţi, pe 14 mai, să completeze consiliul de adminitraţie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ieri.

Adunarea Generală a fost convocată, la solicitarea Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al "Oil Terminal", dar şi a acţionarului minoritar "Broadhurst Investments".

Pe ordinea de zi a AGA din mai, se află, la punctul al doilea, alegerea administratorilor prin metoda votului cumulativ, cel mai probabil, la solicitarea "Broadhurst".

Ministerul Energiei a solicitat conducerii companiei să reia alegerile pentru funcţiile de administratori, după ce "Broadhurst" a contestat Adunarea Generală din februarie.

Recent, "Broadhurst Investments" a făcut cerere de intervenţie la Registrul Comerţului contra unor decizii ale Adunării Generale "Oil Terminal" (OIL) din 20 februarie, iar directorul ORC a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Constanţa.

Hotărârile respective sunt 3,4 şi 6 ale AGA, care se referă la revocarea Consiliului de Administraţie, urmare a neaprobării planului de administrare şi a demisiilor subsecvente, alegerea unui nou CA şi stabilirea datei de înregistrare.

Ministerul Energiei a precizat că deciziile respective sunt suspendate, astfel că societatea este administrată de doi administratori - Corin Comşulea şi Societatea Staar Rating SRL, reprezentată de domnul Dan Bărbulescu. Potrivit adresei acţionarului majoritar, legea prevede că, dacă numărul de administratori scade sub minimul legal, administratorii rămaşi au obligaţia să convoace de îndată adunarea generală pentru completarea consiliului de administraţie.

Ministerul Energiei a considerat că "Oil Terminal" se află în această situaţie şi a solicitat conducerii să întreprindă demersurile necesare pentru completarea boardului, până la soluţionarea contestaţiei Broadhurst, pentru ca "interesele şi obiectul de activitate să poată fi duse la îndeplinire".

"Broadhurst" a susţinut, anterior, că statul, prin Ministerul Energiei, a completat în mod nelegal convocatorul Adunării Generale, programată pentru 20 februarie, cu un punct care îi dezavantaja pe minoritari în alegerea noului Consiliu de Administraţie. Atunci, Broadhurst a depus mai multe plângeri la Ministerul Energiei, Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezentanţa Comisiei Europene în România şi la reprezentanţa FMI în ţara noastră, în care susţinea că statul a încălcat procedura votului cumulativ la societatea constănţeană. Statul completase ordinea de zi pentru AGOA din 20 februarie cu un punct privind desemnarea în vederea alegerii unor noi membri ai CA, propunere despre care Broadhurst a spus că anulează, practic, aplicarea votului cumulativ, stipulată la punctul doi, în defavoarea minoritarilor.

Ministerul Energiei este principalul acţionar al Oil Terminal, cu 59,6% din capital, în timp ce Broadhurst are un pachet de 7,63%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb