Olaf Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

G.D.
Internaţional / 3 februarie 2023

Olaf Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului dintre Rusia şi Ucraina decât după ce Moscova va fi de acord să-şi retragă forţele din teritoriile ocupate, transmite astăzi DPA, conform Agerpres.

''În momentul în care ei vor anunţa că retragerea trupelor se produce, atunci calea pentru discuţii cu Ucraina va fi deschisă - sunt destul de sigur de asta'', a spus şeful executivului german într-o dezbatere publică organizată ieri în oraşul Marburg, situat în landul Hessa (centru).

''Dar încă trebuie să lucrăm puţin în acest scop'', a adăugat Olaf Scholz.

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a propus ca ţări precum Brazilia şi China să poată juca rolul de mediatori în conflictul dintre Ucraina şi Rusia.

Kievul a declarat că respinge însă orice negocieri până când trupele ruse vor fi retrase complet de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv din peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014.

La rândul său, Kremlinul s-a distanţat de ideea unor convorbiri de pace în urma anunţului Germaniei şi al altor state occidentale privind trimiterea de tancuri pentru armata ucraineană.

Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Fix acum 80 de ani germanii conduși de bunăvoie de un psycho o încasau la Stalingrad de la alt criminal, dar măcar motivat...istoria se repeta uneori...

    1. Dupa infrangere, germanii au spus ca au fost sedusi de carisma lui Hitler.

      Peste cativa ani, asa vor declara si cei 73% dintre ucrainieni care l'au votat pe Zelenski, ca au fost sedusi de carisma actoriceasca a actorului. 

      Porcarule, obisnuinta venerarii tatucilor ch arismatici si seducatori care dau cu poporul prin toate gropile istoriei si risipesc resurse furate imense fara a construi nimic durabil e deja traditie cu istorie veche in Russia. Daca se poarta suficient de bine lui putin ii va iesi exact opusul la tot ce isi doreste pentru ca deja si-a asigurat un loc in istorie langa Hitler, Stalin si alti conducatori de felul lor.

      Faci confuzie. Agresorul, ca si Hitler dealtfel, este Putin, nu Zelenski. Hitler avea SSul, Putler are Wagner, Hitler vana evrei, Putler vaneaza nazisti (culmea, singurii nazisti fiind cei din Wagner) si ambii au acelasi tip de retorica, de spatiu "vital" la primul si "rusesc" la altul, aceeasi propaganda ultranationalista si aceeasi demagogie. Hitler il avea pe Himmler, Putler il are pe Prigojin. Pentru ambii dictatori ambitiile desarte si slava proprie au fost mai importante decat poporul.

      Anii de dictatura pro-tarul ti-au spalat bine creierul incat nu mai poti deosebi realitatea de fictiunea raspandita de propaganda rusa. 

      Corect

      Cam asa arata realitatea (total diferita de propaganda care ti-a anesteziat neuronii) si nivelul de evolutie spirituala si intelectuala a mojicilor:

      Timp de mai multe săptămâni, soldații ucraineni s-au confruntat cu sute de luptători ai companiei militare private Wagner care se năpustesc asupra pozițiilor lor de apărare 

      La sud-vest de orașul Bahmut, Andrei și Borisici, doi soldați ucraineni, trăiesc la lumina lumânării într-un buncăr contruit în pământul înghețat din una dintre cele mai fierbinți zone ale războiului din Ucraina. „Luptam în jur de 10 ore la rând. Și nu era doar în valuri, era fără întrerupere. Deci, era ca și când nu se mai opreau”, a povestit Andrei. Puștile AK-47 ale ucrainenilor erau așa de fierbinți de la cât de mult trăgeau cu ele încât erau nevoiți să le schimbe cu altele ca să nu se supraîncălzească. „Erau cam 20 de soldați de partea noastră. Și, să zicem, vreo 200 de partea lor”, și-a amintit Andrei 

      Strategia Grupului Wagner este să trimită un prim val de atacatori compus în mare parte din recruți fără experiență militară ridicați direct din închisorile rusești. Deținuții nu cunosc tactici de luptă și sunt foarte prost echipați. Cei mai mulți speră că dacă supraviețuiesc șase luni, atât cât ține contractul lor, pot să se întoarcă acasă și să scape de anii grei de închisoare pe care i-ar avea de ispășit. „În acest fel, pas cu pas, Wagner încearcă să înainteze în timp ce pierd o grămadă de oameni” Andrei a povestit că cei de la Wagner îi organizează pe deținuți în grupuri de câte 10 și îi pun să înainteze 30 de metri, acolo unde își consolidează poziția. Un alt grup similar îi urmează primului care înaintează încă 30 de metri. „În acest fel, pas cu pas, [Wagner] încearcă să înainteze în timp ce pierd o grămadă de oameni.” 

      Doar atunci când primul val este extenuat sau nimicit, Wagner trimite luptătorii cu mai multă experiență, deseori pe flancuri, în încercarea de a-și copleși inamicul. Andrei a spus că experiența înfruntării asaltului luptătorilor Wagner a fost una înspăimântătoare și aproape ireală. „Știu că l-am împușcat, dar tot nu cade” „Mitraliorul nostru aproape că o lua razna pentru că trăgea în ei. Și spunea, 'știu că l-am împușcat, dar tot nu cade'. Abia după ceva timp, când poate pierdea prea mult sânge, cădea pur și simplu la pământ”, a povestit Andrei. Pentru soldatul ucrainean, bătălia cu Wagner a fost ca o scenă dintr-un film cu zombie. „Se urcă pe cadavrele prietenilor lor, călcându-i în picioare. Pare foarte, foarte probabil că iau niște droguri înainte de atac”, a susținut Andrei. 

      Chiar și după ce primul val a fost eliminat, atacul a continuat pe măsură ce apărătorii ucraineni au rămas fără gloanțe și s-au trezit înconjurați. „Problema era că ne-au ocolit. Și așa ne-au înconjurat. Au venit din partea opusă. Nu ne așteptam ca ei să vină de acolo”, a povestit Andrei. „Am tras până la ultimul cartuș, așa că ne-am aruncat toate grenadele pe care le aveam și am rămas doar eu și câțiva băieți. Eram neajutorați în acea situație.” Soldații ucraineni au fost norocoși. Au rezistat până în ultimul moment, iar Wagner s-a retras la finalul zilei. Deținutul rus care s-a alăturat Grupului Wagner ca să își ajute fiica să își urmeze visul Întâmplările povestite de Andrei se potrivesc cu dezvăluirile făcute de serviciile de informații ucrainene despre strategia de luptă a Grupului Wagner. Întrebat de CNN despre abuzurile care ar avea loc în rândul luptătorilor săi, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari, a oferit un răspuns sarcastic prin serviciul său de presă în care a spus că Wagner este o „organizație militară exemplară care respectă toate legile și regulile necesare ale războaielor moderne”.

      Unitatea militară din care face parte Andrei a spus că a capturat un luptător Wagner, a cărui poveste confirmă tacticile primitive și brutale ale grupului pentru care a luptat. Prizonierul rus a spus că este un inginer care s-a văzut nevoit să vândă droguri ca să câștige niște bani în plus. Ajuns la închisoare, acesta s-a oferit ca voluntar, când Grupul Wagner a început să recruteze deținuți, în încercarea de a scăpa de cazierul judiciar astfel încât să nu îi creeze probleme fiicei sale care vrea să fie avocat. Andrei i-a spus inginerului: „Evident, știi că vei fi ucis [în luptă]. Dar ți-e frică să te lupți pentru libertate în țara ta.” Prizonierul rus i-a răspuns: „Da este adevărat. Ne e frică de Putin.” 

      Este razboi,ce ai vrea ca rusii sa i mângâie pe creștet ca în primele zile de război iar ucrainienii sa rada de ucrainieni ei ca sunt prosti

    si cand te gandesti ca tot acest conflict a pornit din cauza Angliei si a celor 5-eyes de la ei...

    1. Nu era Oculta de vina, masinatiunile lui Soros, interesele lui Rotschild?

      Dati variante multiple doar doar deturnati atentia de la macho tarul putinel.

      Putin viseaza sa devina Stalin

      A reusit. Visul lui a devenit realitate.

      Nu ar strica sa mai citesti ceva istorie,

      inainte de comentarii traznite 

    Seful CIA, William Burns a propus Ucrainei sa accepte 

    negocierea de pace cu Rusia in schimbul cedarii a 20 % din 

    teritoriu, deja ocupat de rusi

    1. E vechi, s-a negociat acum 3 luni, cand seful cia s-a intalnit cu rusul in turcia. Zelenski a refuzat fiind sustinut de marii producatori de arme din SUA care fac lobby pentru continuarea razboiului. Se pare ca lobby nu se face doar la washington, ci si la kiev.

      Sper doar ca istoria sa arate ca acest razboi a fost provocat pentru imbogatirea celor putini si saracirea maselor. Exact cum s-a intamplat cu covid-ul. 

      Rusia investeste masiv in industria de armament.

      Cred ca s-au rezolvat toate problemele rusilor de rand, toti sunt oligarhi.

      Femeia de servici de la o scoala din Yakutsk (Rusia) si-a cumparat o vila pe Coasta de Azur... 

    Războiul pentru unii este o simplă afacere, cu cât tine mai mult cu atât mai bine. După un anumit timp armele se uzează moral, trebuie înlocuite cu altele mai noi, mai performante. Decât să se caseze, sa se recicleze pierzând o grămadă de bani, mai bine se vând și se recuperează o buna parte sau chiar se câștigă în urma vânzării. Cum este și piata auto second, cei din vest vând mașinile după 3-8 ani și cei din est le cumpără și utilizează până se dezintegreaza în trafic După terminarea războiului țara trebuie reconstruit, o să aibă nevoie de împrumuturi, de planuri de reconstrucții, de arhitecți, de materiale de construcții, de mașini și utilaje, de echipamente și ghici de unde o sa le primească? Din vest, de la tăriile care au susținut războiul. Pierderile de vieți omenești nu contează, că oricum nu sunt mai inferiori ca și muncitorii din est care lucrează în vest și fac muncile cele mai prost plătite.

    1. Asa este, nu conteaza oamenii, ci doar banii. Reconstructia Ucrainei va genera profituri pentru invingatori.

      Razboiul de acum creeaza afacerile si locurile de munca ale viitorului. 

      Fiecare vrea o cota cat mai mare din viitoarea reconstructie. 

      Daca occidentul-colectiv va castiga, cota din reconstructie va fi stabilita relativ proportional cu contributia militara, de aici si cursa livrarilor de armament.

      Oricum, pentru occidentaloizi Ucraina este doar o miza pe termen scurt si mediu. Miza lor pe termen lung este demantelarea Rusiei. 

      Rusia se impusca singura in picior.

      Intoxicatie acuta de la CNN,

      treceti la alte surse de informare mai putin toxice 

    Razboiul actual este una de USA-Rusia,chiar daca proxy,

    cu participarea Europei occidentale, 

    actorasul de la Kiev pus de Victoria Nuland cu 5 miliarde $ cum

    recunoaste in fata senatului american, isi joaca rolul primit 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb