OLIMPISM Misoginismul, o altă "frână" pentru JO de la Tokyo

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 15 februarie 2021

Yoshiro Mori a demisionat după scandalul provocat de unele declaraţii ale sale cu privire la femei. "Declaraţiile mele nepotrivite au provocat multă vâlvă. Îmi anunţ demisia începând de astăzi", a declarat,la finalul săptămânii trecute, Mori, în cadrul unei reuniuni a Consiliul Executiv al Tokyo-2020.

Yoshiro Mori a demisionat după scandalul provocat de unele declaraţii ale sale cu privire la femei. "Declaraţiile mele nepotrivite au provocat multă vâlvă. Îmi anunţ demisia începând de astăzi", a declarat,la finalul săptămânii trecute, Mori, în cadrul unei reuniuni a Consiliul Executiv al Tokyo-2020.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au întâmpinat o serie de probleme fără precedent în ultimii 50 de ani pentru organizatorii unei astfel de competiţii. Dacă pandemia nu putea fi blocată, alte neajunsuri puteau fi evitate. Misoginismul unui înalt oficial reprezintă o "frână" la care nimeni nu se aştepta. Preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a demisionat după scandalul provocat de unele declaraţii ale sale cu privire la femei. "Declaraţiile mele nepotrivite au provocat multă vâlvă. Îmi anunţ demisia începând de astăzi", a declarat,la finalul săptămânii trecute, Mori, în cadrul unei reuniuni a Consiliul Executiv al Tokyo-2020. Această demisie provoacă unele întârzieri în ceea ce priveşte ultimele reglaje pentru competiţia din această vară.

La o reuniune de acum două săptămâni, Mori a afirmat că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi a sugerat că timpul alocat femeilor pentru a-şi spune punctul de vedere ar trebui limitat. El a vorbit despre experienţa sa ca fost preşedinte al Federaţiei Japoneze de Rugby, adăugând: "Femeile au un simţ puternic al rivalităţii. Dacă o femeie membru ridică mâna pentru a lua cuvântul, toate celelalte simt nevoia să vorbească şi ele. Pâmă la urmă toată lumea spune ceva. Cineva mi-a spus că dacă măsim numărul de femei în board va trebui să limităm timpul alocat pentru a-şi spune punctul de vedere. Altfel nu vor înceta să vorbească, iar acest lucru este o problemă".

Presa japoneză notează că unii participanţi la şedinţă au râs, însă comentariile lui Mori au fost condamnate de femeile din politică şi din posturile de conducere din sport. Mori, în vârstă de 83 de ani, fost premier, a recunoscut faptul că afirmaţiile sale referitoare la femei sunt nepotrivite şi împotriva spiritului olimpic. Yoshiro Mori şi-a cerut iertare la o zi după ce s-a plâns că femeile vorbesc prea mult. Dacă ar fi vorbit mai puţin, fostul premier japonez ar fi rămas în funcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb