Olimpiu Blăjuţ a preluat conducerea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2012

Olimpiu Blăjuţ, de la Swiss Capital, a devenit, de luni, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, în timp ce Daniel Pandele, asociat şi administrator Doraly Mall, a ocupat funcţia de vicepreşedinte.

Într-o Adunare derulată pe parcusul a 34 de ore, începută pe 7 iulie, acţionarii SIF Muntenia au înlocuit Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor, fiind nemulţumiţi de vechea conducere, dar şi de managementul asigurat de SAI Muntenia.

Înlocuirea CRA a fost propusă de cel mai mare acţionar al SIF4 (cu o deţinere de 5%), Gheorghe Iaciu, patronul Doraly.

Gabriel Filimon, directorul executiv SAI Muntenia, are propuneri pentru noul CRA

La AGA, Gabriel Filimon, directorul executiv al SAI Muntenia Invest, adminis-tratorul SIF Muntenia, a fost inamicul numărul unu al acţionarilor care doreau schimbarea, autointitulaţi "revoluţionarii".

Cu toate acestea, domnul Filimon a arătat, într-un comunicat transmis ieri, că speră că schimbările vor fi de bun augur pentru companie.

Domnia sa se declară încrezător în construirea unei relaţii profesionale de durată cu noii lideri ai CRA.

Gabriel Filimon are şi câteva propuneri pentru noii reprezentanţi ai acţionarilor: "În calitate de administrator, suntem pregătiţi să facem schimbările necesare pentru a răspunde nevoilor acţionarilor noştri şi pentru a susţine noile direcţii ale strategiei de investiţii a SIF Muntenia, rezultate în urma AGOA din data de 7 iulie a.c.. În acest sens, propunerile administratorului SIF Muntenia vizează dinamizarea acţiunilor noastre pe piaţa de capital, creşterea ponderii companiilor listate din portofoliu, conservarea valorii activelor existente şi investirea în sectoare economice cu potenţial de creştere şi dezvoltare pe termen mediu şi lung".

Pe lângă contestaţiile venite de la acţionari, la adresa directorului SAI Muntenia au mai existat acuze că ar fi contribuit la sifonarea banilor acţionarilor SIF4 prin firmele din portofoliu, însă domnia sa nu a comentat niciodată public aceste informaţii, spunând că va răspunde numai în faţa acţionarilor companiei.

După AGA, iniţiatorul revoluţiei, Gheorghe Iaciu, s-a exprimat pentru schimbare la SIF Muntenia şi ne-a declarat că schimbarea lui Gabriel Filimon este o opţiune de luat în calcul, care va depinde şi de directorul SAI. "Desigur, de acum înainte, totul va depinde de voinţa noului CRA", ne-a declarat Gheorghe Iaciu, pe 8 iulie.

Deocamdată, noul CRA nu a răspuns semnalelor de pace transmise de Gabriel Filimon.

Noul CRA este format din Adrian Andrici, singurul "supravieţuitor" din fostul CRA, Olimpiu Blăjuţ şi Răzvan Lefter, angajaţi ai casei de brokeraj Swiss Capital, Marcel Gheorghe, avocat specializat pe piaţa de capital, Daniel Pandele, asociat şi administrator Doraly Mall, firmă controlată de Gheorghe Iaciu, economistul Gabriel Vasile, brokerii Florin Cazan şi Ştefan Gioga, Cristian Alexandru Ştefănescu, proprietarul primului restaurant Subway din România, Catălin Mancaş şi Dan Sârboiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce-mi place cum umbla Fili pe sub sabie, ca pe vremea ciocoilor vechi si noi....superb

    1. Filimon asta nu-i acelasi cu Filimon care i-a tinut pe actionari 33 ore in AGA pentru ca nu a reusit sa le anuleze 12% din drepturile de vot? E altul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb