OMS: Dependenţa de jocuri video, oficial boală mintală

A.M.
Miscellanea / 18 iunie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Jucatul compulsiv de jocuri video este considerat de-acum o nouă tulburare mentală, anunţă astăzi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, o hotărâre care ar putea să conducă la o stigmatizarea tinerilor, avertizează unii critici, relatează News.ro.

În cadrul ultimei revizuiri a manualului internaţional de clasificare a bolilor, OMS argumentează că o clasificare a "tulburării jocurilor video" ("Gaming Disorder", în engleză) drept o afecţiune distinctă va "servi unui obiectiv de sănătate publică, cu scopul ca ţările să fie mai bine pregătite să identifice această problemă".

OMS a acceptat propunerea ca "tulburarea jocurilor video" să fie repertoriată ca o nouă problemă în baza unor probe ştiinţifice, în urma "nevoii şi cererii de tratament în numeroase părţi ale lumii", declară directoarea Departamentului pentru Sănătătate Mentală de la OMS, dr. Shekhar Saxena.

"Ne confruntăm cu părinţi îngrijoraţi nu doar pentru că-şi văd copilul abandonând şcoala, ci şi deoarece văd o întreagă structură familială prăbuşindu-se", subliniază o purtătoare de cuvânt a adicţiilor comportamentale de la Royal College of Psychiatrists, dr. Henrietta Bowden-Jones. Ea nu a avut vreo legătură cu hotărârea OMS.

De obicei, adicţiile de jocuri sunt tratate cel mai bine prin terapie psihologică, dar pot da rezultate şi unele medicamente, afirmă Bowden-Jones. Noua clasificare va ajuta la legitimizarea problemei şi la o consolidare a strategiilor de tratare a ei, consideră dr. Mark Griffiths, care efectuează cercetări cu privire la conceptul de tulburare de jocuri video de aproximativ 30 de ani, conform surselor citate.

"Jocul video este, din punct de vedere psihologic, ca un joc de noroc care nu implică bani", afirmă Griffiths, un profesor specializat în adicţie comportamentală la Nottingham Trent University.

Griffiths estimează că procentul jucătorilor de jocuri video cu o problemă de dependenţă este extrem de mic mai puţin de 1% şi că multe dintre aceste persoane ar avea alte probleme subiacente, precum depresie, tulburare bipolară sau autism.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Țigări, alcoolul jocurile o statistică pentru OMS.

    De ce ai da acest diagnostic "deștept" pentru niște jocuri amărâte care ofer PLACERE ( asa cum compară distracția care o fac jocurile cu drogurile,adica fac pe toți care adoră jocurile niște drogați),că au murit niște copii.....Care! aveau prieteni,rude,parinti care nu s-au întrebat ce ar face ei,ce imoral.

    Și toată treabă cu adulți care consideră jocurile video o "porcărie","tâmpenie" și "irosire de timp", deoarece respectivi nu cunosc și nu doresc să cunoască experientă care oferă aceste jocurile video.  

    Nu experienta care spun majoritatea părinților:"Jocurile pe calculator dăunează copilului meu că se joacă numa pe calculator împușcături și omorâri și va ajunge un criminal sau un NEBUN". După acestă afirmație vi se pare ceva logic rostit de respectiva persoană?... Nu! Pentru că copilul realizează că jocul este în calculator.nu în realitate, și știu că acțiunile luate în joc nu au consecință în viața copilului.  

    Mai există multe afirmaţi de acest gen: "Copilul meu nu vorbește cu mine", "Al meu copil înjură ca-n ușa cortului la calculator" și cea mai idioată afirmație auzită până acuma, că cei care se joacă de-a sunt nebun: "(Om) care suferă de o boală mintală; alienat, dement". Adică pe scurt își fac copii și prieteni nebuni( dementi sunt criminali și violatori) pur și simplu,pentru că nu știu ce oferă jocurile video, adică puteți căuta pe Internet: Ce efecte !pozitive! oferă jocurile video. 

    Astfel uni își vor deschide minţilele, alţi nu dar dacă nu vor să știe ce este adevărat. 

    În plus: Treaba cu înjurătul în faţa monitorului nu este o problemă mintală grava, este doar puterea celui care se joacă să-și ţina nervii facuţi de jocuri când pierzi lamentabil "runda","meciul" sau "sesiunea". 

    Mulţi cred că nu este posibil să te enervezi,dar adevărul crud este că jocul respectiv care îl pierzi este la fel cu sentimentul când:( Exemple Posibile: Ceva a fost furată,ai dispărut ceva foarte drag sau ţi sa scăzut salariul drastic/foarte mult/mult). 

    Deci pe scurt: înțelegeri că este irelevantă toată treaba această și încercaţi să înțelegeți pe cei care joacă.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb