Omul de afaceri Gruia Stoica retrage Electroputere Paşcani de pe bursă

Ziarul BURSA #Companii / 26 ianuarie 2015

Electroputere VFU Paşcani (RMAR), controlată de omul de afaceri Gruia Stoica prin Grup Feroviar Român (GFR), se va delista, pentru că acţionarii nu au aprobat transferul companiei pe o altă piaţă, în contextul procesului de desfiinţare a Rasdaq. Acţionarii au respins propunerea de tranzacţionare a acţiunilor producătorului de material rulant Electroputere VFU pe o piaţă reglementată, precum şi varianta mutării în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare (ATS), se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grup Feroviar Român are o participaţie de 90,8% la Electroputere VFU, fosta Remarul Paşcani, care şi-a schimbat denumirea după ce Stoica a cumpărat, la sfârşitul anului 2012, divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

Ultima operaţiune cu acţiunile Electroputere VFU a avut loc miercuri, la preţul de 1,9 lei/unitate, în urcare cu 26% faţă de precedenta tranzacţie. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 21,98 milioane de lei.

Electroputere VFU are drept obiect de activitate construcţia, repararea, modernizarea şi cumpărarea - vânzarea de vagoane. Compania achiziţionează şi modernizează vagoane de călători, pe care ulterior le vinde către terţi.

Tot vineri au anunţat că se retrag de pe bursă şi firma de construcţii şi reparaţii de utilaj petrolier Mecanpetrol Găeşti (MEGY), Construcţii Sibiu (CONR), Cozia Forest Râmnicu Vâlcea (CFOR), Avicola Slobozia (AVSL) şi producătorul de energie electrică Vest Energo Bucureşti (VESE), informează Mediafax.

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie. Companiile care nu decid mutarea pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ urmează să se delisteze.

În situaţia în care AGA decide ca firma să nu facă demersurile pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor pe o piaţă reglementată sau a tranzacţionării acestora în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare, acţionarii au dreptul de a se retrage din societate. Acţionarii îşi pot exercita dreptul de retragere în termen de 90 zile de la publicarea hotărârii adunării generale a acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb