ONU a sancţionat un vas nord-coreean în urma unui transfer de petrol

D.I.
Internaţional / 3 aprilie 2018

ONU a sancţionat un vas nord-coreean în urma unui transfer de petrol

ONU a adăugat pe lista neagră un vas nord-coreean pentru că a primit petrol într-un transfer care a încălcat sancţiunile impuse de organizaţie, informează Reuters.

Nave de transport marfă ruseşti au furnizat petrol către Coreea de Nord, regimul nord-coreean fiind dependent de importul de combustibil pentru a-şi susţine economia.

Surse din serviciile de securitate europene au declarat ]n decembire, pentru Reuters, că o navă rusească a efectuat un transfer către o altă navă nord-coreeană în luna octombrie.

"O navă de transport marfă sub pavilionul Coreei de Nord a primit un transfer de petrol dar şi documente falsificate în octombrie 2017, încărcând la bord în cadrul unei tranzacţii până la 1.600 de tone de petrol", afimră reprezentanţi din cadrul ONU, confirmând informaţiile din decembrie.

Consiliul de Securitate al ONU a trecut vineri pe lista neagră câteva zeci de nave şi companii de livrare pe care le-a găsit vinovate că au aprovizionat Coreea de Nord cu petrol şi cărbune.

Comitetul pentru sancţiuni împotriva Coreei de Nord din cadrul Consiliului a acţionat la cererea Statelor Unite care au numit 21 de companii, cinci dintre ele fiind din China, 15 vase nord-coreene, 12 vase care nu aparţineau Coreei de Nord şi un bărbat din Taiwan.

Cele 12 vase care nu aparţineau Coreei de Nord au primit o interdicţie globală portuară în timp ce celor 15 vase nord-coreene le vor fi îngheţate conturile iar 13 dintre ele vor fi, de asemenea, subiectul unei interdicţii globale portuare.

Măsurile vin la câteva zile după ce preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi după ce a fost anunţat un summit între Coreea de Sud şi Coreea de Nord pe 27 aprilie. De asemenea, o întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi Kim va avea loc, probabil, la sfârşitul lunii mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb