ONU: Natura de pe o suprafaţă egală cu cea a Chinei trebuie reparată

J.P.
Internaţional / 7 iunie 2021

Natura de pe o suprafaţă egală cu cea a Chinei trebuie reparată

Natura de pe o suprafaţă egală cu cea a Chinei ar trebui restaurată pentru a îndeplini angajamentele climatice, susţine Organizaţia Naţiunilor Unite, care spune că refacerea ecosistemelor trebuie realizată "cu toată ambiţia cursei spaţiale", conform Digi24.

Eforturile de conservare existente sunt insuficiente pentru a preveni pierderea pe scară largă a biodiversităţii şi prăbuşirea ecosistemelor, a avertizat ONU, la lansarea programului "Un deceniu pentru refacerea ecosistemelor".

Guvernele trebuie să-şi asume angajamentul de a restabili cel puţin 1 miliard de hectare de teren până în 2030 şi să facă un angajament similar pentru oceane, potrivit raportului Programului ONU de mediu (UNEP) şi al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), scrie The Guardian.

Oamenii folosesc de 1,6 ori resursele pe care natura le poate reînnoi în fiecare an, iar ONU atrage atenţia că pe termen scurt câştigurile economice sunt prioritare faţă de sănătatea planetei.

"Restaurarea trebuie privită ca o investiţie în infrastructură pentru bunăstarea unei ţări. Avem nevoie de imaginaţie ", a spus Tim Christophersen, coordonatorul raportului ONU.

"Pentru mulţi, refacerea unui miliard de hectare este puţin abstractă. Avem decenii de experienţă în ceea ce priveşte modul în care ar putea funcţiona, dar niciodată la scara despre care vorbim. Avem însă programe spaţiale şi arme nucleare - este posibil", a spus Christophersen.

Jumătate din PIB-ul lumii depinde de natură, iar degradarea ecosistemelor afectează deja aproximativ 40% din populaţia lumii, ameninţând sănătatea, mijloacele de trai şi securitatea alimentară.

Raportul menţionează că, în timp ce ştiinţa restaurării este la început, practicile agricole durabile sunt deja bine înţelese şi pot fi extinse. ONU a declarat că va colabora cu guvernele pentru a evidenţia proiectele emblematice de restaurare.

"Acest tip de restaurare la scară largă nu s-a făcut foarte des. Există câteva exemple în China şi cu pădurea tropicală din Brazilia, dar la scara de care avem nevoie acum, există foarte puţine exemple", a spus Christophersen. "Sunt investiţii care au uneori o complexitate similară cu proiectele mari de infrastructură."

Christophersen a declarat că în următorii ani sunt aşteptate mai multe iniţiative precum Marele Zid Verde din Africa, care îşi propune să restabilească 100 de hectare de teren degradat până în 2030 pentru a combate deşertificarea.

Autorii raportului au spus că trebuie învăţate lecţii din greşelile anterioare, iar ţările au nevoie de ajutor pentru a găsi soluţii care să se potrivească geografiei şi climatului lor.

În februarie, o analiză cerută de guvernul britanic asupra efectului activităţii economice umane asupra ecosistemelor care susţin viaţa a constatat că dezvoltarea a avut un "cost devastator" pentru lumea naturală. Condusă de prof. Sir Partha Dasgupta, economist al Universităţii Cambridge, analiza a concluzionat că este necesară o schimbare radicală a producţiei, consumului, finanţelor şi educaţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Traiasca Marele Dictator al Planetei, ONU!

     

    Romania cunoaste planurile globale de instituire a dictaturii cu centrul la ONU sub mana puternicului tiran Klaus Schwab (WEF-detinatorul forumului de la Davos) , stie de planurile cu o unica moneda electronica pe plan mondial si cunoaste aspiratiile mondialiste ale ONU!  

    ... ce nu stie ONU e ca va avea curand soarta Ligii Natiunilor din perioada interbelica.

    Nu aduce anul ce aduce ceasul si nu aduce ONU ...ce aduce Romania in lume! ;)  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb