ONU şi UE condamnă atacurile ruseşti din centrul Ucrainei soldate cu cel puţin 23 de morţi

N.R.
Internaţional / 15 iulie 2022

ONU şi UE condamnă atacurile ruseşti din centrul Ucrainei soldate cu cel puţin 23 de morţi

Secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a declarat "consternat" şi Uniunea Europeană a denunţat ieri noi "atrocităţi" după ce atacurile ruseşti asupra oraşului Viniţa, centrul Ucrainei, au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane, un "act terorist deschis" pentru preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În Viniţa, un oraş aflat foarte departe de zona de conflict, la vest de capitala Kiev, imaginile difuzate de Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă au arătat zeci de caroserii de maşini carbonizate şi o clădire de aproximativ zece etaje devastată de explozie şi incendiul care a urmat.

Salvatorii ucraineni au anunţat joi seară 23 de morţi, 29 dispăruţi, 71 de persoane spitalizate şi peste 100 de răniţi trataţi la faţa locului.

Potrivit armatei ucrainene, "trei rachete" au lovit o parcare şi această clădire comercială din centrul oraşului, în care se aflau birouri şi mici magazine. Rachetele au fost lansate de pe submarine din Marea Neagră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei aerului ucrainene, Iuri Ignat.

"Această zi demonstrează încă o dată că Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist (...). Nicio altă ţară din lume nu îşi permite să distrugă zilnic oraşe paşnice şi vieţi omeneşti obişnuite cu rachete de croazieră şi artilerie", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi seară, subliniind că un centru medical a fost distrus. El a spus că printre cei 23 de morţi se numără trei copii cu vârsta sub zece ani "şi din păcate, acesta nu este numărul final" deoarece "zeci de oameni sunt dispăruţi" şi există "răniţi foarte grav".

El a cerut din nou crearea unui tribunal special, precum şi a unui "mecanism de compensare" şi noi sancţiuni împotriva Moscovei, apreciind că "este timpul ca lumea democratică să consacre toate acestea în instrumente legale adecvate".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ONU si UE sunt manipulate de nazistii ucrainieni, rusii nu ar risipit niciodata niste rachete superprecise Kalibr cu care lovesc in zbor si pasarea virusata de americani in laboratare secrete ca sa atace o parcare si o cladire comerciala intr-o localitate aflata atat de departe de linia frontului. Daca Ivan a fost beat sau a avut exces de zel, statistic ar fi trebuit sa fie mai degraba lovita o scoala sau gradinita, hai fie si un spital. Oricum, purtatorul de cuvant ucrainian stia cam prea multe, cel mai probabil nazistii ucrainienii au capturat submarinul rusesc si desfasoara actiuni sub steag fals.

    1. Cred ca ai fost prea fin, rusnacii nu simt ironia!

      Cladirea bombardata era un comandament al fortelor aeriene ucrainiene.

      Despre nazismul banderist al ucrainienilor , intreaba-l pe fostul ambasador al Ucrainei in Germania, pus pe liber de Zelenski acum vreo doua saptamani in urma protestelor Israelului si mai tarziu, Poloniei. 

      Ucrainienii nu mai au aviatie, sunt praf si pulbere, poti sa spui ca era si un comandament al fortelor marine ucrainiene ca nu mai au nici marina; probabil au avut un informator zelos care le-a spus ca e Zelenski acolo, dar nu stia ce sa minta, ca sta in cladire sau ca merge la masina si ca sa fie siguri au bombardat si parcarea. Bine ca nu le-a spus ca a mers sa isi faca nevoile ca plezneau tronul din spatiul ala ingust cu 3 rachete una langa alta si ii umpleau pe toti de trandafiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb