OPEC+ a decis să menţină producţia de petrol redusă cu 2 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2023

S.B.
Materii Prime / 4 decembrie 2022

OPEC+ a decis să menţină producţia de petrol redusă cu 2 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2023

OPEC+, care include producătorii din cadrul OPEC şi şi alte state aliante, între care şi Rusia, a convenit duminică să menţină cursul politicii sale de reducere a producţiei, înainte de intrarea în vigoare a unei interdicţii a ţiţeiului rusesc din partea Uniunii Europene, informează news.ro.

Producătorii OPEC şi non-OPEC, un grup de 23 de ţări producătoare de petrol cunoscut sub numele de OPEC+, au decis să rămână la politica lor existentă de reducere a producţiei de petrol cu ​​2 milioane de barili pe zi, sau cu aproximativ 2% din cererea mondială, din noiembrie 2022 şi până la sfârşitul anului 2023.

Analiştii din domeniul energiei se aşteptau ca OPEC+ să ia în considerare noi reduceri de producţie care să susţină preţurile înainte de o posibilă lovitură dublă adusă veniturilor petroliere ale Rusiei.

Uniunea Europeană este gata să interzică de luni toate importurile de ţiţei ruseşti transportate pe mare, în timp ce SUA şi alţi membri ai G7 vor impune un plafon de preţ pentru petrolul pe care Rusia îl vinde ţărilor din întreaga lume.

Kremlinul a avertizat anterior că orice încercare de a impune un plafon de preţ petrolului rusesc va cauza mai mult rău decât bine.

Preţurile petrolului au scăzut sub 90 de dolari pe baril, de la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, înainte de sancţiunile potenţial perturbatoare asupra petrolului rusesc, slăbirea cererii de ţiţei din China şi temerile crescânde de recesiune.

Condusă de Arabia Saudită şi Rusia, OPEC+ a convenit la începutul lunii octombrie să reducă producţia cu 2 milioane de barili pe zi, începând din noiembrie. Măsura a venit în ciuda solicitărilor din partea SUA pentru ca grupul să pompeze mai mult petrol pentru a scădea preţurile combustibililor şi a ajuta economia globală.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Deci titeiul va fi extrem de scump,

    si vom cumpara titei rusesc prin terti si mai scump,

    ce politica economica minunata a UE 

    1. Nu vom cumpara deloc petrol de la mujici incepand din 5 Decembrie...vom cumpara mai scump de la OPEC, americani sau oricine dar nu de la mujici. Oricare ar fi pretul, merita sa-i vezi pe mujici cu economia la pamant la nivelul anului 1917...acolo sunt si economic si mental

      Intermediarii care o sa vanda titei rusesc,

      sub alta denumire,deja calculeaza profitul urias, 

      Mujicii vor trebui sa munceasca dublu pentru a incasa aceeasi bani ca OPEC sau intermediarii...s-au prins toti ca mujicii sunt la inghesuiala si vand oricui le vrea petrolul si la orice pret. In plus primesc ruble, de care nu are nevoie nimeni deci cu ce incaseaza pe petrol nu pot cumpara nimic de afara ca toti vand pe dolari...pierdere pe toata linia. Pana in primavara mujicii sunt in faliment si alungati din Ucraina...ca tot e sezonul, "O ce veste minunata":-)

      Visele tâmpite se numesc cosmar

      De la 1 Decembrie preturile la utilitati in mujicia au crescut cu 9%, inflatia "ofociala" 12.5%, scadere PIB 3% si pana si in mujicia "iarna nu-i ca vara":-)...Mai cumpara o patura, doua sa le ai la indemana...just in case:-)

      Astia care comentati pe aici habar nu aveti care-i costul de productie, este?

      Si ce magarii se fac cu rebranduirea pterolului rusesc...

      Pentru ca doar prostanacii din UE sunt gata sa se sacrifice pe altarul unor idioti neobolsevici. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb