Opoziţia a cerut în plenul Camerei Deputaţilor demisia lui Liviu Dragnea

Andreea Cuzub
Politică / 29 noiembrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 12:50 Şedinţa Senatului a fost suspendată după ce opoziţia a părăsit sala în semn de protest faţă de declaraţia Dragnea-Tăriceanu

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată miercuri după ce grupurile PNL, USR şi PMP au părăsit sala în semn de protest faţă de declaraţia transmisă, în numele Parlamentului, de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu către Departamentul de Stat al SUA privind legile justiţiei.

(A.C.)

----

Actualizare 12:00 Barna: "USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva lui Dragnea"

Deputaţii USR iau în considerare un demers pentru depunerea unei plângeri penale împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat astăzi preşedintele Uniunii, deputatul Dan Barna.

Întrebat dacă deputaţii USR iau în calcul depunerea unei plângeri penale, Barna a spus: "Colegii mei vor analiza temeiurile juridice şi vom vedea dacă vom folosi acest instrument sau nu. Există această posibilitate".

El a făcut această declaraţie la ieşirea din biroul lui Liviu Dragnea unde a discutat cu acesta aproape o jumătate de oră, însoţit de un grup de deputaţi USR, alături de care a părăsit şedinţa de plen.

În opinia USR, Liviu Dragnea "a abuzat" de comunicatul de presă transmis ieri, împreună cu preşedintele Senatului, ca reacţie la poziţia Departamentului de Stat al SUA, "angajând Parlamentul şi spunând ulterior că numai pare că-l angajează".

Barna a declarat: "Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajul, că poziţia domniei sale putea fi asumată la nivelul Parlamentului. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestaţie dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituţiile prietene".

Potrivit acestuia, Dragnea a avut o atitudine neutră, condescendentă: "Domnia sa consideră că mesajul de interes personal pe care l-a asumat în numele Parlamentului a fost unul perfect normal (...) şi că poziţia a fost una regulamentară. (...) Eu nu cred că majoritatea actuală şi domnul Liviu Dragnea vor impune acel comunicat ca decizie a Parlamentului, deşi pot să o facă".

El a menţionat că USR a transmis în cursul zilei de ieri scrisori la Bruxelles, urmând ca astăzi să fie făcută publică o declaraţie comună a Opoziţiei de protest faţă de demersul preşedinţilor celor două Camerele Parlamentului.

(C.A)

----------

Actualizare 11:41 Deputaţii USR au părăsit şedinţa de plen a Camerei şi s-au dus în birou la Liviu Dragnea

Deputaţii USR au părăsit miercuri şedinţa de plen a Camerei anunţând că se vor duce în biroul preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, pentru a-i cere explicaţii cu privire la "declaraţia de separare a relaţiilor faţă de partnerul strategic", potrivit posturilor de televiziune.

"USR părăseşte şedinţa şi mergem noi la domnul Dragnea să ne explice declaraţia de separare a relaţiilor faţă de partnerul strategic", a anunţat de la tribuna camerei Deputaţilor preşedintele USR, Dan Barna.

Deputaţii USR au intrat în anticamera biroului lui Liviu Dragnea de unde, după o scurtă aşteptare, au fost primiţi înăuntru chiar de către preşedintele Camerei Deputaţilor.

(A.C.)

-----

Deputaţii PNL, USR şi PMP au cerut astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al forului legislativ şi s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicităţii împreună cu preşedintele Senatului ca replică la poziţia Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiţiei, potrivit Agerpres.

Raluca Turcan a declarat: "Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că, în calitate de lider al grupului PNL, susţin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susţin lupta împotriva corupţiei, susţin autonomia Justiţiei, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu şi solicit demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, aşa cum nu reprezintă foarte mulţi oameni cinstiţi din această ţară".

Reprezentantul PMP Corneliu Bichineţ a propus ca deputaţii să formuleze un alt răspuns la comunicatul Departamentului de Stat, potrivit sursei citate.

Bichineţ a declarat: "Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău şi vă rog să luaţi aminte ca Parlamentul României, în speţă Camera Deputaţilor, să formuleze el, noi, un răspuns ca reacţie la Departamentul de Stat al SUA. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem şi dreptul şi capacitatea, prin liderii noştri de grup, să formulăm un răspuns. Nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică şi nici într-un caz noi nu suntem angajaţii domniilor lor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb