Opoziţia încearcă să speculeze la maxim două dintre evenimentele ultimelor zile: accidentul aviatic din munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, şi viscolul prelungit care afectează o mare parte din ţară. În ultima săptămână, mai mulţi lideri ai opoziţiei au ieşit public cerând demisii pe bandă rulantă, printre cei vizaţi aflându-se: Victor Ponta, Ramona Mănescu, Radu Stroe (între timp şi-a dat demisia), Raed Arafat, Sorin Oprescu, Dan Şova, Liviu Dragnea.
Vasile Blaga, preşedintele PDL, a dat tonul cerând demisia premierului ca o consecinţă a incapacităţii acestuia de a gestiona aşa cum se cuvine o situaţie de criză, aşa cum a fost aceea a accidentului aviatic. De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că în cazul convocării CSAT ar trebui analizată şi activitatea premierului, dar şi a miniştrilor cu atribuţii în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Predoiu susţine că premierul ar fi trebuit să o demită imediat pe Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, pentru faptul că nu a instituit o celulă de criză la nivelul instituţiei pe care o conduce imediat după ce a aflat de prăbuşirea avionului.
Nici viscolul din ultimele zile nu este ocolit în cadrul discursurilor politicienilor din opoziţie. Fostul edil al Sectorului 6, Cristian Poteraş, îi solicită demisia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, pentru modul în care a fost coordonată acţiunea de deszăpezire în Bucureşti, pentru care se cheltuiesc anual 100 de milioane de euro: "Am vrea să-l întrebăm pe Sorin Oprescu unde sunt aceşti bani. Practic, Bucureştiul este înmormântat în zăpadă, copiii nu pot fi duşi la şcoală, oamenii nu pot pleca la serviciu, sunt aproape toţi blocaţi în casă. Curtea de Conturi să demareze de urgenţă anchete penale pentru verificarea modului în care aceşti 100 de milioane de euro sunt plătiţi anual pe deszăpezire". Subiectul a fost abordat şi de Cătălin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, acesta afirmând că Guvernul a comis mai multe greşeli în cazul situaţiei privind înzăpezirile, el spunând că a fost o "jonglerie" cu codurile meteorologice, iar starea de alertă a fost instituită prea târziu. Predoiu a precizat că PDL solicită transparenţă totală cu privire la cheltuielile publice care vor avea loc după declararea stării de alertă. Mult mai vehement a fost un alt candidat pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, care consideră că instituirea stării de alertă înseamnă câştig pentru firmele angajate în deszăpeziri, undă verde dată achiziţiilor fără licitaţie şi afaceri derulate în favoarea baronilor locali. Conform lui Ungureanu, premierul Victor Ponta demonstrează "din nou, loialitate" faţă de interesele baronilor săi, omiţând însă atribuţiile pe care le are faţă de un popor întreg. Cum până la sfârşitul iernii mai sunt destule zile, opoziţia pare să aibă suficientemotive să solicite demisii la nivel înalt!