OPREAŢIUNEA ICEBERG, ANAF va verifica cele mai mari companii din România

V.I.
Macroeconomie / 24 ianuarie 2019

ANAF va verifica cele mai mari companii din România

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a demarat operaţiunea Iceberg, reprezentând o acţiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice din România.

"Operaţiunea "Iceberg" se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România", se arată în comunicat.

Astfel, principalele direcţii de acţiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului şi verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte.

În plus, Fiscul vrea să destructureze lanţurile tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea fraudelor fiscală cu implicaţii semnificative asupra bugetului statului.

"În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală precum şi a legislaţiei din domeniu", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. In sfarsit! Mai bine mai tarziu decat niciodata! Citez opinia lui S. Paslaru din ZF: " Sigur că este o anomalie ca cele mai mari 4.500 de companii din economie - aşa-numiţii mari contribuabili - să aibă o pondere de 70% din cifra de afaceri din economie, dar numai 35% din totalul taxelor şi contribuţiilor la buget." Sper ca operatiunea ANAF sa dea roade benefice pentru bugetul tarii.

    1. Vei vedea cât de curând "roadele benefice" ale unei guvernari cremenale! Nici o companie nu va plati impozit statului! Vor prefera sa mituiascä politicieni corupti! Doar traim in tara unde spaga este legalä!

    si pana acum ce s-a facut ,a fost operatiunea "caldurica"???.De firmele romanasti, cu mari datorii la stat, sa nu cumva sa va atingeti!!!.

    1. Pai daca au datorii, ce sa le mai ia ?

      sa le lichideze sau sa le vanda.

      Pai daca ajung datoare la stat , acele firme au ..active

      Sunt firme de atât care au active neutilizate, ex terenuri în N locuri ,fără legătură cu activitatea de bază, acele terenuri pot fi vândute.

      Corect! Sa inceapa cu ELCEN si RADET, ambele in insolventa. Desi venitul mediu al bucurestenilor e cu mult mai mare decat al celorlalti romani, primii beneficiaza de subventii la energia termica. In orasul meu, de cativa ani, primaria nu o mai subventioneaza si bine face pentru ca nici nu mai avem avarii in reteaua de termoficare .

      Aud ca pensionarii bucuresteni, indiferent de marimea pensiei, beneficiaza de transport public gratuit. Pai e corect? Cel cu salariu minim sa plateasca si cel cu pensie, sa zicem >de 2000 lei sa circule gratis? Si-apoi sa se vaicareasca ca parcul RATB e pe butuci? 

    La contribuabilii mari nu mai e ca la buticuri, astia au specialisti in legislatie care-i vor pune in mare incurcatura ca sa nu zic cu botul pe labe pe lucratorii antifrauda

    1. Legea penală se aplică și la specialiști.

      Unde se vor gasi nereguli, se va rezolva cu spagä! Traim in tara spagilor in care mafia psd-istä face totul pt a o legaliza!

    ANAF de ce nu verifica SIF1 Banat-Crisana care de cativa ani nu distribuie dividende la actionari in schimb DISTRIBUIE ACTIUNI GRATUITE LA CONDUCEREA SIFULUI ,dupa care legi fiscale se conduc acestia !!??

    Sper sa nu le excluda pe cele controlate de politicieni, sa aplice si acolo legea.

    Sper ca Tudorel Toader sa nu vina cu vreo ordonanta cu statul parallel, SRI, etc ca irmele controlate de politicieni pot incalca legea. 

    Mafia PSD a inceput controale in diferite sectoare iar mafia PDL a inceput rafuielile cu adversarii politici dupa referendum.Mafia PDL a organizat "statul paralel"in frunte cu Basescu.Mafia PDL sprijinta de alte mafii au dat legea absurda a retrocedarilor.Deci,e una din mafiile care conduce in distrugerea tarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb