OPSPI va putea angaja firme de avocaţi sau consultanţi internaţionali pentru situaţia de la Daewoo Automobile România

Ziarul BURSA #Companii / 18 iulie 2005

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, din Ministerul Economiei şi Comerţului, va continua procesul de atragere a unor investitori pentru rezolvarea situaţiei specifice de la SC Daewoo Automobile România SA, cu ajutorul unor firme de avocatură româneşti şi străine sau a unui consultant internaţional.

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă care dă dreptul OPSPI să angajeze, pe bază de contract, o societate civilă profesională de avocaţi din România, specializată în tranzacţii comerciale internaţionale şi/sau o firmă de consultanţă specializată în tranzacţii economico-financiare recunoscută pe plan internaţional, precum şi firme de avocatură străine, informează un comunicat al Executivului.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie trebuie să beneficieze de expertiză juridică la nivel internaţional în rezolvarea situaţiei de la SC Daewoo Automobile România SA. MEC îşi exercită mandatul de rezolvare a situaţiei specifice de la Daewoo Automobile România prin intermediul OPSPI.

Daewoo România este într-o situaţie economică gravă, din cauza situaţiei financiare pe care grupul Daewoo o înregistrează la nivel internaţional.

Ca parte a strategiei de atragere de investitori, OPSPI negociază, în numele Ministerului Economiei şi Comerţului, cedarea de către Daewoo Motor Co. Ltd a cotei de 51 la sută din acţiunile SC Daewoo Automobile România SA şi stingerea creanţelor părţii coreene împotriva acestei societăţi comerciale.

Restul de 49% din acţiunile Daewoo Automobile România este deţinut de SC Automobile Craiova SA, la care statul este acţionar cu un procent de 72,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb