"Oracle" investeşte anual 4 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 noiembrie 2010

"Oracle" investeşte anual 4 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare

Compania multinaţională "Oracle" investeşte în fiecare an 4 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, Sorin Mândruţescu, director pe România al "Oracle". Domnia sa a precizat că această suma reprezintă cea mai importantă investiţie la nivel mondial, a unei companii din domeniu.

În ultimii ani, societatea şi-a extins semnificativ portofoliul, prin achiziţia a peste 60 de companii. În 2010, "Oracle" a finalizat achiziţia "Sun Microsystems", în prezent deţinând o categorie de produse ce acoperă hardware de companii, tehnologie, middleware şi aplicaţii de business.

"Prin achiziţiile sale, continuate de dezvoltare, compania a dus indus-tria de IT la un stadiu neatins până acum", a subliniat directorul de ţară al societăţii, adăugând că "achiziţiile au rolul de a poziţiona < Oracle > pe locul de provider unic" şi că societatea va continua procesul de dezvoltare.

Ca urmare a acestei extinderi, "Oracle" a înregistrat, în ultimii şase ani, creşteri ale veniturilor cu 184%, dar şi creşteri în "free cash flow" şi cercetare-dezvoltare cu 165% şi, respectiv 192%, a mai precizat Sorin Mândruţescu.

"Oracle" a creat primul sistem integrat middleware din lume

"Oracle" şi-a lansat un nou logo, având în vedere că a intrat şi pe segmentul de hardware, au adăugat reprezentanţii companiei. Aceştia au specificat că "Oracle" activează de cinci ani pe piaţa de fuziuni şi aplicaţii, dezvoltând în fiecare an noi versiuni şi urmând să continue acest tip de activităţi. Mihnea Hotăranu, director de vânzări în cadrul societăţii pe aplicaţii-business a precizat că o mare atenţie este acordată zonei de "risk and compliance" şi că "Oracle" a investit foarte mult în software şi servicii.

Fiind lider de piaţă pe zona de middleware şi storage, societatea a creat prima soluţie integrată "Oracle Exalogic Elastic Cloud" - un sistem integrat hardware şi software proiectat, testat şi reglat pentru rularea aplicaţiilor Java şi non-Java la performanţe extreme. Această maşină poate suporta mii de aplicaţii, cu cerinţe diferite de securitate, fiabilitate sau performanţă, fiind platforma ideală pentru consolidarea centrelor de date din enterprise. Potrivit surselor citate, preţul ei este de patru ori mai mic faţă de cel aferent aplicării soluţiilor neintegrate.

"Oracle Solaris" este un alt sistem în care compania îşi dezvoltă investiţiile, pregătind lansarea "Oracle Solaris 11", planificată pentru anul viitor.

Societatea a prezentat şi viitoarea linie de produse "Sun ZFS Storage Aplliance", care se bazează pe dis-pozitive puternice de stocare.

De asemenea, compania îmbunătăţeşte platforma Java şi o optimizează pentru noi modele de aplicaţii şi hardware, include suport extins pentru limbaje de scripting, productivitate crescută pentru dezvoltatori şi costuri operaţionale reduse. Printre altele, "Oracle" lucrează la modernizarea platformei Java, prin oferirea soluţiei Java cu suport web în device-urile de tip consumer. Compania şi-a propus, totodată, să aducă şi alte îmbunătăţiri, inclusiv noi caracteristici legate de limbaj, funcţii eficiente destinate procesoarelor de mici dimensiuni din diferite plăci, telefoane şi televizoare, dar şi un instrumentar şi soluţii de emulare pentru cele mai variate platforme hardware.

O mare parte din soluţiile "Oracle" - prezente şi în România

Reprezentanţii companiei au declarat că "Oracle" este cel mai important provider mondial din punctul de vedere al varietăţii de produse oferite pieţei.

Sorin Mîndruţescu s-a declarat foarte plăcut surprins de modul în care piaţa autohtonă a răspuns la aceste noi soluţii create de societate, mai ales având în vedere perioada dificilă din punct de vedere economic prin care trece ţara noastră: "Suntem mulţumiţi de gradul de adaptare a pieţei la propunerile nostre şi de adoptare a produselor pe care le-am lansat în ultima vreme. O bună parte din ele şi-au găsit locul în România". Datorită proiectelor pe fondurile structurale şi necesităţilor create de aderarea la spaţiul Schengen, o mare parte din produsele şi serviciile "Oracle" vândute pe piaţa românească au mers în sectorul public, veniturile din acest domeniu fiind comparabile cu cele din mediul privat, a mai adăugat domnul Mândruţescu.

În ţara noastră, pe baze de date, "Oracle" deţine o cotă de piaţă de 65%, mult mai mare faţă de anul trecut, potrivit domnului Hotăranu. Totodată, o creştere importantă a fost înregistrată pe zona de middleware, sector în care compania are o cotă de piaţă, în România, de 50-60%, faţă de 5-10% - cota de piaţă de acum circa cinci ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb