Orange Fab, programul internaţional de accelerare a startup-urilor, a fost lansat în România

Cristina Radu
Companii / 15 iunie 2017

Orange Fab, programul internaţional de accelerare a startup-urilor, a fost lansat în România

Orange România a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment susţinut la iCEEfest, felul în care tehnologia schimbă modalitatea de comunicare şi tendinţele viitorului, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Orange. Acesta este disponibil în alte 14 state din Europa, Asia şi SUA.

Orange creează un ecosistem de inovaţie în jurul reţelei şi anunţă lansarea în România a Orange Fab, un program internaţional de accelerare a startup-urilor. Orange Fab România este un accelerator de 1 an care susţine antreprenorii să creeze produse inovatoare şi să le distribuie pe plan local şi internaţional. Programul Orange Fab include o etaptă de accelerare a produselor sau serviciilor înscrise, implementarea proiectului-pilot şi un demo day.

Acest program îşi propune să descopere startup-uri din România, companii cu produse validate în teste, care stabilesc tendinţe prin folosirea tehnologiei. Echipele selectate vor primi acces la tehnologii şi API-uri, suport pentru testarea prototipurilor şi acces la reţeaua de distribuţie Orange pentru creşterea afacerii. Echipele vor beneficia de mentorat de la experţi tehnici, manageri de produs, sau echipa de conducere a Orange şi a partenerilor săi, adaptat în funcţie de nevoile specifice fiecărui proiect. Procesul de selecţie şi etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web, o echipă cu experienţă în ecosistemul startup-urilor.

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcţii principale: Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail); Future of Life (inteligenţă artificială, biotehnologie, viaţă digitală, sănătate); Securitate (cibernetică şi militară); Reţele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calităţii experienţei - QoE, interfeţe de programare a aplicaţiilor - API, în reţea).

Orange România a pregătit o demonstraţie de funcţionalitate a tehnologiei 5G. Demonstraţia a vizat zona de biomedicină, una din cele 4 direcţii susţinute de Orange Fab. Aceasta a fost realizată alături de Symme3D, prin imprimanta Biotech One.

Symme3D Biotech One a dezvoltat o imprimantă 3D cu aplicabilitate în domeniul medical. Symme3D a arătat cum poate opera medicina viitorului, funcţionând pe o reţea de comunicaţii în care latenţele mici sunt esenţiale. Imprimanta permite printarea de celule stem vii şi produce ţesut organic. În prezent, echipamentele de laborator sunt de mari dimensiuni şi greoaie, însă cu tehnologia 5G laboratorul va deveni mobil cu latenţă scăzută în timp real.

Primul pas făcut în vederea angajamentului Orange de a susţine antreprenoriatul tehnic în România a fost cel de preaccelerator prin colaborarea cu Innovation Labs. Orange Fab aduce componenta de accelerator, iar cele mai bune propuneri pot fi integrate în proiecte pilot precum Alba Iulia Smart City 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb