Orange lansează soluţia M2M Connect

Comunicat Orange
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 23 februarie 2007

Orange, liderul telecomunicaţiilor mobile în România, este primul operator mobil care lansează soluţia M2M Connect. Soluţia permite companiilor să administreze mai uşor echipamentele aflate la distanţă şi să le integreze cu procesele interne ale companiei. Lansată pe 8 aprile 2004 în Franţa, Marea Britanie şi Belgia, soluţia M2M Connect este disponibilă începând din 22 februarie şi în România.

Prin M2M Connect, Orange România oferă un sprijin dezvoltatorilor de soluţii M2M, atât din punct de vedere tehnic, prin platforma propriu-zisă, cât şi comercial, printr-o oferta dedicată. Astfel, obiectivul Orange România este de a deveni într-o perioada cât mai scurtă partenerul preferat într-o implementare de tip M2M.

Termenul M2M ("machine to machine") simbolizează comunicarea dintre echipamentele aflate la distanţă şi aplicaţiile la care sunt conectate.

Dezvoltatorii de software care aleg soluţia M2M Connect au acces securizat la o platforma robustă destinată implementarilor de tip M2M, ce permite şi facilitează comunicarea între aplicaţia unei companii şi echipamentele cu care aceasta va interacţiona. De asemenea, prin interfaţa web a platformei se regăsesc rapoarte de trafic şi se realizează o parte din managementul soluţiei M2M.

M2M Connect primeste mesajele trimise prin SMS, GPRS, EDGE sau 3G de către echipamente şi le stochează până când sunt preluate de aplicaţia clientului. În sens invers, platforma păstrează mesajele trimise de către aplicaţie până la preluarea lor de către echipamante.

Platforma M2M Connect combină soluţia de bază (SIM şi acces în reţea) cu o platformă accesibilă prin internet, care poate fi utilizată în dezvoltarea unor aplicaţii verticale. Soluţia M2M Connect înlătură o parte din complexitatea unui process de realizare a unei soluţii machine-to-machine, fiind în acelaşi timp o soluţie simplă, rapidă şi accesibilă ca preţ.

Tipuri de aplicaţii verticale ce pot fi dezvoltate pe baza platformei M2M Connect:

- pentru vehicule: verificarea unor parametri de funcţionare ale acestora, în scopul asigurării unei exploatări eficiente

- pentru echipamente de birou: copiatoarele, automatele de cafea sau aparatele de aer condiţionat pot transmite informaţii despre buna lor funcţionare sau situaţia consumabilelor, astfel încât utilizarea şi gestionarea lor să se realizeze cu efort şi timp de întrerupere minime

- pentru măsurători: citirea automată a contoarelor de gaz şi electricitate şi raportarea consumului înregistrat.

Serviciul M2M Connect destinat dezvoltatorilor de software este disponibil pe baza unui abonament lunar pentru fiecare SIM activat ce are acces la platforma, clientul urmând să achite contravaloarea mesajelor scrise sau a traficului GPRS, EDGE sau 3G.

"Soluţia propusă de Orange elimină complexitatea reţelei de date mobile, reduce necesitatea de interconectare a sistemelor, utilizează protocoale standard, oferă rapoarte centralizate şi un grad ridicat de securitate în comunicarea M2M. Clienţii care aleg soluţia M2M Connect au posibilitatea să ia rapid decizii importante pentru afacerea pe care o gestionează", declară Răzvan Sturza, Product Manager la Orange România.

Dezvoltatorii de soluţii M2M pot obţine mai multe informatii despre incheierea unor parteneriate la adresa m2m@orange.ro.

Despre Orange Romania

Orange este lider de piata in Romania cu 8,043 milioane de clienti la sfarsitul anului 2006 si este parte a Grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 153 milioane de utilizatori pe 5 continente.

La sfarsitul anului 2006, Orange Romania a avut venituri de 1,083 milioane de euro, in crestere cu 25,6% proforma fata de anul precedent si 383.000 de clienti broadband. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 43 de locatii in toata tara.

Orange Romania ofera o gama larga de servicii de comunicatii: voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi, USSD etc. Orange a fost primul operator din Romania care a oferit servicii video pe telefonul mobil, incluzand Live-TV.

Orange Romania se remarca prin cea mai larga acoperire a retelei si performante excelente in serviciile de asistenta oferite clientilor. Orange inseamna dorinta de a crea un viitor mai bun si de a oferi o experienta de comunicare cat mai simpla si mai intuitiva. Orange inseamna mai mult decat tehnologie, telefonie mobila sau retele GSM, este un brand creat pentru a facilita comunicarea intre oameni si a aduce valoare comunitatilor in care opereaza. Grupul France Telecom are o strategie de responsabilitate sociala corporativa bine definita, prin care ne asiguram ca activitatea noastra se desfasoara intr-o maniera responsabila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb