Orange România a lansat portalul WAP Orange World şi serviciul BlackBerry

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 20 aprilie 2005

Orange România a lansat ieri portalul WAP Orange World, un portofoliu de servicii de informaţii şi divertisment. Orange World a debutat pentru prima oară în 2003 în Franţa şi Marea Britanie şi ulterior în Olanda, Slovacia şi Elveţia. Portalul cuprinde trei secţiuni: Info, Enjoy şi Util de unde se pot afla ultimele ştiri, rezultate sportive, informaţii meteo, programul TV, cursul BNR, se poate personaliza telefonul cu sunete reale, se pot descărca jocuri Java şi diverse aplicaţii, se pot viziona programe TV în direct sau se pot afla adrese şi numere de telefon şi e-mail.

Orange World este accesibil prin WAP GPRS/EDGE sau WAP CSD, iar pînă la 30 aprilie Orange are o ofertă specială - traficul de WAP este gratuit pentru toţi clienţii, indiferent de tehnologia folosită. După aceas-tă dată, fiecare client beneficiază de posibilitatea de a naviga în portalul Orange World gratuit timp de o săptămînă pe an. Utilizatorii Orange PrePay vor avea acces în curînd la teh-nologia GPRS, iar începînd cu data de astăzi, tarifele GPRS se vor reduce cu pînă la 40% pentru toţi utilizatorii.

Yves Gauthier, Deputy CEO & Chief Commercial Officer, Orange România: "Orange World oferă clienţilor o experienţă unică, aducîndu-le un în-treg univers direct pe telefonul mobil. Telefonul a devenit mai mult decît un mijoc de comunicare, fiind o componentă a stilului de viaţă al fiecăruia. Orange World oferă clienţilor instrumentele pentru a-şi adapta telefonul în funcţie de personalitatea lor şi îi provoacă la dis-tracţie pe toţi cei care vor să se exprime liber, sînt moderni şi vor să fie diferiţi."

Tot în cadrul conferinţei de presă de ieri, Orange România a anunţat semnarea acordului cu Research in Motion pentru lansarea serviciului BlackBerry. Acest serviciu este prima soluţie de e-mail "push" (comunicare în timp real) din lume prin care un mesaj primit la o locaţie (de ex. birou) este transmis simultan şi pe device-ul mobil al utilizatorului, fără a fi necesară conectarea proactivă la e-mail. Terminalul mobil BlackBerry 7290TM acoperă necesităţi de comunicare cum ar fi e-mail, SMS, navigare Internet/Intranet prin care se pot citi şi retransmite fişierele ataşate în format de tip Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Adobe PDF, ASCII, JPEG, GIF, BMP, TIFF şi PNG. Soluţia BlackBerry poate fi integrată cu Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino şi Novell GroupWise şi permite conectarea la aplicaţii specifice companiilor cum sînt SAP, ERP şi CRM ca platformă deschisă. Serviciul BlackBerry se adresează în primul rînd companiilor multinaţionale, domeniului finanţe, bănci, asigurări, firmelor de consultanţă şi avocatură şi companiilor de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb