Orange România achiziţionează energie regenerabilă pe termen lung

F.D.
Companii / 25 august 2023

Orange România achiziţionează energie regenerabilă pe termen lung

Companiile parte din Grupul Orange România au semnat cu ENGIE Romania primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), care constă în achiziţionarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung. Acordul subliniază angajamentul Orange de a atinge obiectivul #NetZeroCarbon până în 2040. Prin acest contract, semnat pe o perioadă de 6 ani, Orange, în România, îşi va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară, arată un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, prin semnarea contractului vPPA, Orange şi ENGIE Romania s-au asociat într-un proiect comun care sprijină companiile Orange din România în atingerea neutralităţii emisiilor de carbon până în 2040, ţinta stabilită prin planul strategic al Grupului Orange - Lead the Future. Prin acest demers, România se alătură celorlalte ţări din perimetrul Europe7, unde, în 2023, Orange a asigurat un volum solid de 80% de energie verde (Spania, Belgia, Luxembourg, Slovacia, Polonia, România, Moldova).

"Suntem aliniaţi la obiectivele Grupului Orange şi continuăm să integrăm sustenabilitatea în centrul acţiunilor noastre, pentru a ne reduce impactul asupra mediului. Decarbonizarea şi utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă şi durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare şi reciclare. Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu ENGIE Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange şi l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Acest demers a implicat multă muncă din partea echipelor noastre, pe care le felicit", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Virtual PPA (vPPA) este un contract pe termen lung semnat între un dezvoltator de energie regenerabilă şi un cumpărător interesat. Prin acest demers se acoperă riscurile de tranzacţionare viitoare legate de fluctuaţiile de preţuri pe piaţa de energie (hedging) şi, în acelaşi timp, se oferă garanţia (prin transferul de certificate de garanţie de origine de la dezvoltator) că energia alocată cumpărătorului provine din surse regenerabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb