Oraşele "verzi" din Europa, preferate de turiştii români pentru city break-uri

A.T.
Ziarul BURSA #Lifestyle / 26 iulie 2019

Tot mai mulţi turişti autohtoni îşi doresc ca atunci când merg în city break-uri, pe lângă explorarea oraşelor şi vizitarea obiectivelor turistice, să se poată relaxa într-un mediu mai liniştit şi mai prietenos cu sănătatea lor. Fie că urmăresc să petreacă o după-amiază în parc sau să facă un tur al oraşului pe bicicletă, turiştii români îşi doresc să beneficieze cât mai mult de oportunităţile "verzi" care, poate, le lipsesc acasă.

Oslo, Lisabona şi Lahti sunt pe cea mai recentă listă a celor mai verzi oraşe europene, pe care româ­nii le au în plan atunci când îşi plănuiesc vacanţele. Peste o treime dintre aceştia (37%) optează pentru vacanţe de tip city break, în 2019, reiese dintr-un studiu realizat de platforme online de căutare pentru călătorii momondo.ro.

În acest an, Capitala Verde Europeană este Oslo, locul în care turiştii care planifică un city break vor putea să se bucure de spaţiul tot mai mult oferit pietonilor, în detrimentul maşinilor, precum şi de spaţiile verzi care se împart în întregul oraş. Preţul mediu al unui zbor dus-întors la clasa economică către capitala Norvegiei, pentru un adult, este de 191 de euro, potrivit motorului de căutare.

Un alt oraş de interes este Lisabona, unde dezvoltarea transportului public electric (tramvai, maşini electrice, biciclete electrice) excelează. La fel şi performanţa în reducerea pierderii apei din sis­temul public şi a refolosirii acesteia pentru irigaţii sau curăţenie stradală. Lisabona va primi, în 2020, titlul de "Capitala Verde Europeană a anului". Preţul mediu al unui zbor dus-întors la clasa economică pentru un adult ajunge la 226 de euro.

Pe aceeaşi listă se află şi micuţul orăşel Lahti din Finlanda, apreciat pentru eforturile sale de a contribui la sănătatea locuitorilor. Astfel, începând cu anul 1997, oraşul a început să lucreze la îmbunătăţirea calităţii aerului, iar astăzi 99% dintre cetăţeni locuiesc la maximum 300 de metri distanţă de un spaţiu verde urban, ceea ce le permite ca în timpul liber să facă drumeţii, să pescuiască sau chiar să culeagă fructe de pădure sau ciuperci. Preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors la clasa economică pentru un adult se ridică la 245 de euro, până la Helsinki.

Din anul 2010, când a luat naştere proiectul "Capitala Verde Europeană", încă nouă oraşe au fost premiate pentru eforturile lor privind sustenabilitatea, iar dintre acestea cele mai vizitate de către turiştii români sunt: Stockholm (2010), Hamburg (2011), Nantes (2013) şi Copenhaga (2014), conform analizei momondo.ro.

Începând cu anul 2015 a luat naştere "The European Green Leaf Award", o competiţie similară adresată oraşelor mai mici iar printre cele premiate se numără: Limerick (Irlanda) şi Mechelen (Belgia) - 2020; CornellB de Llobregat (Spania) şi Horst aan de Maas (Olanda) - 2019; Torres Vedras (Portugalia) - 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb