Orban: Aderarea Turciei la UE prezintă un interes fundamental pentru noi

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Politică / 6 aprilie 2012

Aderararea Turciei la Uniunea Europeană (UE), din punct de vedere strategic şi al securităţii, reprezintă un interes fundamental pentru ţara noastră, a declarat Leonard Ordan, Minis-trul Afacerilor Europene. Domnia sa a precizat că lărgirea UE nu este văzută cu ochi buni în rândul populaţiei din multe ţări din Vestul Europei, deşi statele occidentale au beneficiat de pe urma ultimelor două valuri de aderări. Acest lucru este cauzat de atitudinea unor politicieni care preferă să arunce vina pe politica de lărgire, decât să recunoască eşecul propriilor politici economice, consideră ministrul. "Este de-a dreptul frapant şi greu de acceptat atitudinea politicienilor care arată cu degetul spre muncitorii veniţi din noile state membre, decât să accepte că nu au aplicat cele mai bune politici pentru crearea de locuri de muncă", a declarat Leonard Orban. Criza în care se află zona euro a amplificat această tendinţă, introducând noi obstacole în procesul de lărgire a uniunii, a adăugat domnia sa.

Ministrul Afacerilor Europene speră ca, după ce dificultăţile din prezent vor fi depăşite, atitudinea faţă de extinderea UE să se schimbe şi cu ea şi retorica îndreptată împotriva Turciei.

Leonard Orban l-a asigurat pe omologul său turc, Egemen Bagiş, de întreg sprijinul din partea ţării noastre pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, amintind că statul român a sprijinit dintotdeauna candidatura acesteia.

Ministrul Afacerilor Europene a explicat că memorandumul de înţelegere pe care cele două state le-au semnat miercuri presupune asistenţă concretă din partea ţării noastre în privinţa negocierilor de aderare şi a armonizării legislaţiei turce la cea europenă. Domnia sa l-a sfătuit pe negociatorul şef al Turciei să nu se ferească să deschidă anumite capitole care pot să pară dure şi dăunătoare pentru economia locală, deoarece realizarea măsurilor cerute în acestea produce rezultate cu atât mai optime cu cât este făcută mai repede. De asemenea, Leonard Orban i-a recomandat să aibă curajul şi îndrăzneala să apere modul în care decurge procesul de negociere atât în faţa colegilor din mediul politic, cât şi a opiniei publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce interes are Ludovic Orban in aceasta materie ?

    Ce sa faca Europa, un conglomerat de natiuni - stat fara o limba unificatoare, cu traditii conflictuale intestine de secole, cu 70 de milioane de musulmani provenind dintr-o tara profund asiatica ? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb