ORBAN: "Dacă vrem să fructificăm Dunărea, sunt necesare investiţii pentru asigurarea navigabilităţii"

A.P.
Politică / 24 aprilie 2021

"Dacă vrem să fructificăm Dunărea, sunt necesare investiţii pentru asigurarea navigabilităţii"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că, pentru creşterea potenţialului turistic al Dunării, este necesară o strategie care să includă investiţii pentru asigurarea standardelor de navigabilitate ale fluviului, scrie Agerpres.

"Am discutat despre un proiect important care nu este suficient de mult în atenţia publică şi anume proiectul de finanţare a lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării. Dunărea este o axă de transport vitală a Europei, o axă de transport fluvial care poate să asigure un potenţial de dezvoltare semnificativ pentru judeţele dunărene şi să devină un factor de creştere a interesului pentru investiţii în sudul României în toate judeţele dunărene", a spus, sâmbătă, Orban, la Drobeta-Turnu Severin.

El a menţionat că în sectorul de la Porţile de Fier până la Marea Neagră nu sunt asigurate standardele de navigabilitate, adică o anumită adâncime, la cel mai mic debit, şi o anumită lăţime a şenalului navigabil.

"Dacă vrem să fructificăm Dunărea, astea sunt investiţii care trebuie realizate. Creşterea traficului de mărfuri şi a traficului de persoane este extrem de importantă pentru asigurarea unui potenţial de dezvoltare pe care îl avem. E important să modernizăm gările fluviale, dar nu este suficient. Pentru că pentru a determina croazierele să oprească într-un port trebuie să generezi nişte pachete turistice atractive. Trebuie gândite aceste pachete de autorităţile locale şi judeţene astfel încât să creezi puncte de atracţie pentru turişti care să facă opriri pe cursul croazierei. Trebuie fructificate toate obiectivele de interes, să creşti calitatea serviciilor de cazare. Toate lucrurile astea trebuie gândite într-o strategie şi puse în practică de diverşi actori regionali", a adăugat Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, se află, sâmbătă, în judeţul Mehedinţi, unde a făcut o vizită hidrocentrala Porţile de Fier I.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "cizmarul nu are cizme" ...am avut pe unul ce a adus triunghiul Bermudelor in zona " flotei de cizme " si trebuia să se priceapă mai bine la "flotabilitate" să nu fim sub nivelul mării sau - mă rog .. Dunării ... probabil ca daca mergea pe burta si nu atragea atentia sau provoca Marele Urs sa strige "primejdie" Marea Neagra - Lac Rusesc poate altul ar fi fost prezentul in conditiile in care a avut oferta sa vanda (gestioneze) el tot gazul rusesc catre Ucraina si nu s-a bazat ca anihileaza un alt triunghi al Bermudelor unde disparea gazul rusesc pe teritoriul Ucrainei si "Micul Monarh" trebuia sa dea ordin sa se deconteze pierderiele "din reteaua de racheti". Adevarul ne va elibera pe toti, hai sa fim corecti ! Am toata increderea ca nu au disparut oamenii ce pot face fata adevarului asa cum este el fara zorzoane diplomatice si lingusiri studiate obligat -fortat la masterat.: a nu se confunda ca suntem de acord cu politici care aduc "grave atingeri" demnitatii umane si drepturilor omului.

    sa ne explice Orban cum e cu plaja si baia in mare facute cu masca pe figura :)

    dupa ce se uda masca ce facem? punem chilotul la gura sa nu murim de virus , chiar si asa in plina briza a marii ?  

    deci aia stau la trabuc si whiskey in birouri inchise in guvern si pe mine ma pun ca pe un catel prost sa port pe plaja masca si in apa la mare ca daca nu... imi baga o amenda pe gat , nu ?... sa aiba iar bani de whiskey si trabuc dictatorii !  

    ...daca nu pun eu mana pe ciocan si vin dupa voi sa va scot mastile din cap... .vedeti voi...  

    Delir total...

    Tot așa poți spune: "Daca vrem sa fructificăm o groapă, trebuie sa săpăm un șanț in jurul ei, sa o scoatem afară și să o depozitam undeva".

    Ăștia au ajuns să dea din gură chiar și atunci când nu au nimic a spune... vorba poetului. 

    Psd-iștii fff ofuscați dacă se face ceva....

    1. Asta-i si senzatia mea, nu e suparat doar ala de mai sus care are in sarcina injuraturile pe Bursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb