ORBAN: "Grupul de lucru va stabili forma finală a proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ"

J.P.
Politică / 17 martie 2021

"Grupul de lucru va stabili forma finală a proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că a existat o discuţie la nivelul coaliţiei de guvernare privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), angajament luat în campania electorală, urmând ca grupul de lucru care este desemnat să stabilească forma finală a proiectului de lege, relatează Agerpres.

"Am avut o discuţie la nivelul coaliţiei. A rămas să se întrunească grupul de lucru care este desemnat pentru a stabili forma finală a proiectului de lege. (...) În cadrul coaliţiei, am avut discuţia privitoare la forma proiectului de lege, grupul de lucru va veni cu soluţia privitoare la forma finală a proiectului de lege. (...) Sunt destule variante care sunt în discuţie, urmează să se hotărască care este cea mai bună", a precizat Orban, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord ca, înainte de trimiterea în judecată a magistraţilor, să fie obligatoriu un aviz al CSM, el a amintit că susţine desfiinţarea SIIJ, urmând ca aspectele tehnice să fie subiect de analiză.

"Noi susţinem desfiinţarea Secţiei speciale, de altfel este un angajament luat ca şi coaliţie. În ceea ce priveşte modalităţile tehnice legate de măsurile care se iau după desfiinţarea Secţiei speciale, va fi o analiză din partea specialiştilor formaţiunilor politice", a explicat liderul PNL.

Guvernul a adoptat pe 18 februarie proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Marţi, premierul Florin Cîţu a precizat că proiectul de lege este dezbătut în procedură de urgenţă în Parlament. "Are un calendar clar în Parlamentul României, este în procedură de urgenţă, şi eu nu cred că informaţia că partenerii noştri nu sunt de acord este corectă, pentru că partenerii noştri fac parte din Guvern, deci, când s-a aprobat în Guvern o formă am plecat cu toţii. Acum că în Parlamentul României vor fi amendamente, poate de la toată lumea, asta e altceva, dar forma care a plecat din Guvern a fost aprobată de coaliţia de guvernare, iar UDMR (...) sunt membri coaliţiei de guvernare şi parteneri în Guvern şi în momentul când a fost luată această decizie", a declarat Cîţu.

Pe 7 martie, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirma că proiectul pentru desfiinţarea SIIJ va fi modificat în Parlament, menţionând că sunt în derulare discuţii despre cine va prelua dosarele magistraţilor cu probleme. Potrivit lui Kelemen, dosarele magistraţilor ar trebui instrumentate de Parchetul General, unde există deja un departament de urmărire penală şi criminalistică.

"Nu am nicio problemă cu desfiinţarea Secţiei speciale. Avem o problemă unde ajung aceste dosare şi cine va ancheta pe magistraţi, în cazul în care există o problemă. Aici punctul nostru de vedere este uşor diferit faţă de al colegilor noştri. Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat (dosarele la DNA - n.r.), ci la procurorul general. Nu trebuie să înfiinţezi nicio structură nouă. Nu poţi să reduci totul doar la fapte de corupţie în cazul magistraţilor şi atunci să fie la procurorul general, la Ministerul Public (...) Acolo există, în cadrul Ministrului Public, un departament de urmărire penală şi criminalistică (...) şi acolo ar trebui duse aceste dosare, nici la DNA, nici la DIICOT", explicat preşedintele UDMR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Desigur, Sica-corcitura mica! Dupa cum v-a ordonat Statul securist subteran: desfiintam SIIJ si aducem din nou la butoane pe SRI alaturi de DNA, care trebuie sa faca dosare la comanda, pt orice misca in tara asta, pe principiul rezistentilor cretini: "DNA sa vina sa va ia"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb