Orban îi cere ministrului Sănătăţii să nu permită revenirea medicului Macovei la conducerea Spitalului Judeţean Suceava

M.A.
Politică / 23 aprilie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban îi cere ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să nu permită revenirea medicului Mircea Macovei în postul de director medical al Spitalului Judeţean Suceava, amintind că, în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, are posibilitatea să ia decizii în privinţa managementului oricărui spital.

"Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi, în baza decretului pentru instituirea stării de urgenţă, atribuţii să luaţi decizii privind managementul oricărui spital. Nu pot să accept revenirea dlui Macovei", i-a transmis premierul ministrului Sănătăţii, la începutul şedinţei de Guvern.

Secretarul de stat Ionel Oprea a confirmat miercuri seara pentru G4Media că Mircea Macovei va reveni în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava după ce acesta s-a vindecat de coronavirus. Macovei a invocat un ordin fals de ministru pentru a-şi chema colegii la serviciu, deşi unii erau suspecţi de coronavirus, şi a efectuat o intervenţie chirurgicală, deşi el însuşi era suspect de coronavirus. Deciziile sale au dus la escaladarea situaţiei din Spitalul Judeţean Suceava şi, ulterior, din întregul municipiu care a fost închis total după ce lucrurile au scăpat de sub control.

Secretarul de stat Ionel Oprea a confirmat, ieri, pentru G4Media că Mircea Macovei va reveni în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava după ce acesta s-a vindecat de coronavirus. Macovei a invocat un ordin fals de ministru pentru a-şi chema colegii la serviciu, deşi unii erau suspecţi de coronavirus, şi a efectuat o intervenţie chirurgicală, deşi el însuşi era suspect de coronavirus. Deciziile sale au dus la escaladarea situaţiei din Spitalul Judeţean Suceava şi, ulterior, din întregul municipiu care a fost închis total după ce lucrurile au scăpat de sub control:

"Da. Mâine sau poimâine o să revină. A fost testat negativ şi va reveni în funcţie. Asta e problema dânsului. Am înţeles că e o cercetare penală in rem, deci e problema lui. Care e problema mea? Dânsul este director medical al spitalului, nu a fost revocat, nu a fost suspendat, a fost indisponibil prin motiv de boală. În situaţia asta, dacă revine la serviciu, ce motiv legal aş invoca eu să nu-şi preia funcţia? Fiecare îşi poartă crucea. Dacă s-a purtat rău, urât, cu colectivul şi e adevărat, va avea reacţia, nu vă supăraţi, fiecare cum şi-o generează. Va fi anchetat, plăteşte pentru asta, nu e treaba mea. Funcţia este ocupată prin concurs. Este legal. Dacă va veni o sentinţă care îl destituie sau altă măsură administrativă din altă parte, da. Dar eu deocamdată n-am niciun motiv", a declarat Ionel Oprea pentru G4Media.

Secretarul de stat a mai adăugat şi că decizia demisiei îi aparţine lui Mircea Macovei şi că există posibilitatea ca acesta să renunţe la funcţie după ce se va întoarce în spital. Oprea susţine că revenirea lui Macovei în echipă poate întări colectivul de la Suceava:

"Dânsul poate să vină, să se integreze şi să ia frâiele sau să-şi dea demisia. E dreptul lui şi nu am discutat acest aspect. Însă legal nu am cum. N-am venit aici să judec ce s-a întâmplat, am venit să rezolv problema şi să încercăm să funcţioneze spitalul, iar de aici încolo nu credeţi că e mai adecvat ca o echipă să îşi rezolve problemele, adică să îşi spele rufele în familie? Nu credeţi că va deveni o echipă mai puternică dacă va lua atitudine sau dacă îl va sprijini pe acest lider?", a mai declarat secretarul de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nelutule, pune-ti costumul de cosmonaut si instaleaza-te in poarta la spital sa il blochezi pe macovei! somerul a ordonat! apropos.......somerule, sa il blocheze si pe rambu? ca ii vine si lui randul sa se intoarca!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb