ORBAN, ÎNTREBAT DE CE O SUSŢINE PE KOVESI: "Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european"

V.I.
Politică / 17 iulie 2019

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat fiind de ce o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că susţine orice candidat român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. "Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european", a spus Orban.

"Noi am susţinut candidatura doamnei Kovesi, din cele trei etape ale procedurii de selecţie a câştigat două etape. (...) astăzi doamna Kovesi, candidatul român, este candidatul Parlamentului European. Procedura s-a desfăşurat în Parlamentul European trecut. (..) aici este vorba despre un candidat român care are şansa să ocupe o poziţie de conducere extrem de importantă şi influentă la nivel european, iar imaginea României are de câştigat", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR.

El a menţionat că, de regulă, atunci când au existat diferenţe în procedura de nominalizare între Parlamentul European şi Consiliu, a prevalat decizia PE pentru că este mai legitim, fiind rezultatul votului direct.

Întrebat de ce o susţine pe Kovesi, Orban a răspuns: "Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european".

Jean-Francois Bohnert şi Laura Codruţa Kövesi sunt cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb