ORBAN: "Iohannis să-i ceară demisia lui Ciucă în urma acuzaţiei de plagiat, dacă nu o înaintează de bunăvoie"

J.P.
Politică / 18 ianuarie 2022

"Iohannis să-i ceară demisia lui Ciucă în urma acuzaţiei de plagiat, dacă nu o înaintează de bunăvoie"

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban consideră că, în situaţia care premierul Nicolae Ciucă nu-şi dă demisia de bunăvoie în urma acuzaţiei de plagiat, şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să-i solicite acest lucru, conform Agerpres.

"Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzaţiei de plagiat Ciucă nu-şi dă demisia de bunăvoie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent faţă de plagiat", a scris Orban, marţi, pe Facebook.

El a amintit în postare declaraţii ale preşedintelui Iohannis cu privire la plagiat: 'Plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca, în faţa unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democraţii consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituţiile abilitate trebuie să-i sancţioneze drastic pe cei care îşi însuşesc ilicit munca intelectuală a celorlalţi, dar şi pe aceia care facilitează acest lucru'.

"Asta declara preşedintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc! Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii şi nu va reacţiona în niciun fel la aceste serioase acuzaţii care afectează inclusiv imaginea externă a României, ţinând cont de ceea ce susţinea la prezentarea proiectului România Educată: 'La noi hoţii s-au cocoţat în vârful statului şi acest lucru a fost posibil şi datorită toleranţei prea mari a societăţii şi a mediului universitar faţă de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoţie'", a completat Ludovic Orban.

Fostul lider al PNL a precizat că de la conducerea partidului nu se aşteaptă la nicio reacţie în acest caz. "Cât despre PSD, e ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului", a susţinut Orban.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine face acuzatii trebuie si sa dovedeasca ca ele sunt adevarate. Asa ca dl Orban plimba ursul si canta la alta masa.. Tara asta este distrusa din cauza partidelor politice care se cearta pe ciolan mereu... Guvernul asta trebuie sa scoata tara din prapastie si crizele care vin.. V a fi urgie pe planeta si nu avem nevoie de un stat slab.. Asa ca terminati cu cearta si puneti osul la munca ca vine AUR din spate si va trage covorul de sub picioare in 2024..

    Se pare ca Ciuca a cerut el insusi verificarea, nu?! Orban cam depaseste decenta unor limite in ult timp sau ...s-o fi lasat tarat de ranchiuna?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb